Tom Dumoulin gaat ook in Tour voor het klassement

Tom Dumoulin gaat ook in Tour voor het klassement
06-06-2018 13:31 | Sport | auteur ANP

PARIJS - Wielrenner Tom Dumoulin rijdt na de Ronde van Italië ook de Tour de France. De 27-jarige Limburger staat komende maand met ambities voor het klassement aan de start van de Franse etappekoers. "Na een goede Giro focus ik me ook in de Tour op het algemeen klassement, maar wel zonder een specifiek resultaat in gedachten'', zegt Dumoulin. "Dit is vooral bedoeld om te leren.''

De kopman van Team Sunweb eindigde in de Giro als tweede achter Chris Froome. "Ieder resultaat dat ik kan behalen in de Tour, zie ik als een bonus voor dit seizoen'', aldus Dumoulin, die vorig jaar historie schreef door als eerste Nederlander de Giro te winnen. "Tot nu toe heb ik me dit seizoen gefocust op de Giro. Het is voor mij en voor de ploeg een nieuwe ervaring om twee grote rondes achter elkaar voor het klassement te rijden. Het zal ons waardevolle inzichten geven voor de toekomst.''

De wereldkampioen tijdrijden had eerder laten doorschemeren graag ook naar de Tour te gaan als hij goed uit de Italiaanse etappekoers zou komen. Een paar dagen nadat hij als nummer twee van het eindklassement was gehuldigd in Rome, liet Dumoulin al weten dat hij zijn keuze had gemaakt.

"We gaan naar de Tour met als doel om onze klassementsambities voor de toekomst te ontdekken'', zei Sunweb-trainer Adriaan Helmantel. "Dat proces willen we dit jaar met Tom doorlopen, zonder druk te leggen op het resultaat. We willen hier de komende jaren op kunnen voortbouwen.'' Dumoulin gaat volgende week op hoogtestage naar La Plagne in de Franse Alpen, ook om enkele etappes van de Tour te verkennen.

Sunweb boekte vorig jaar vier ritzeges in de Tour. Michael Matthews en Warren Barguil, die beiden twee etappes wonnen, namen ook de groene puntentrui en de bolletjestrui mee naar huis. Matthews mikt dit jaar opnieuw op succes in de etappes die eindigen met een klimmetje, zijn specialiteit. Sunweb presenteerde een voorselectie van twaalf renners, waarvan er nog vier moeten afvallen. Op de lijst staan ook de Nederlandse renners Roy Curvers, Laurens ten Dam, Wilco Kelderman en Mike Teunissen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden