Clicky


Neele-Vat breidt opslag gevaarlijke stoffen uit en opent derde warehouse op Maasvlakte

Neele-Vat breidt opslag gevaarlijke stoffen uit en opent derde warehouse op Maasvlakte
04-06-2018 16:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM  - Neele-Vat Logistics is gespecialiseerd in warehousing van gevaarlijke stoffen, conform de PGS 15 richtlijnen. "We investeren voortdurend om de PGS 15 opslag te verbeteren en uit te breiden. Medio 2019 openen we daarom ons derde, hoogwaardig technologische warehouse op de Maasvlakte. Dit nieuwe distributiecentrum van circa 21.000 m² wordt gespecialiseerd voor de opslag van koopmansgoederen en verpakte gevaarlijke stoffen. Uniek aan dit warehouse is het afvullen, verpakken, mengen en opslag van vloeibare chemische producten", laat Neele-Vat weten.

In totaal zal circa 6000 m² worden ingericht voor de opslag van gevaarlijke stoffen conform de PGS 15. De drie compartimenten en de expeditie zone, met in totaal negen docks, zal worden bewaakt met een CO2 blussysteem. 

Daarnaast zal circa 12.500 m²  geschikt zijn voor de opslag van koopmansgoederen, wat tevens zal worden bewaakt met een sprinklerinstallatie. Het casco zal deels bestaan uit een betonconstructie en deels uit een staalconstructie. De gevel zal worden afgewerkt met een betonnen plint en stalen sandwichbeplating.

Uniek aan dit warehouse is het afvullen, verpakken, mengen en opslag van vloeibare chemische producten wat geïntegreerd wordt in zo'n 1500 m² van het warehouse. Jaarlijks zal er naar verwachting 75.000 tot 100.000 lading door het complex gaan, deels voor Rotterdam nieuwe lading.

Neele-Vat heeft reeds twee andere warehouses op de Maasvlakte. Door deze drie locaties te combineren komen we nu op een totaal van 60.000 m² opslag en warehousing capaciteit, circa 100.000 europalletplaatsen en over een 13.000 m² full service terminal.