FlixBus en Nederlands busbedrijf Oostenrijk Touringcars B.V. breiden samen uit naar de VS

FlixBus en Nederlands busbedrijf Oostenrijk Touringcars B.V. breiden samen uit naar de VS
05-06-2018 10:42 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MÜNCHEN/LOS ANGELES - Na de revolutie van langeafstandsvervoer in Europa brengt het bedrijf achter de felgroene bussen haar uniek bedrijfsmodel naar de Verenigde Staten. Vijf jaar na de start van de eerste FlixBussen in Europa rijden de eerste groene bussen per direct tussen 21 Amerikaanse steden zoals LA, Las Vegas, San Diego of Phoenix. Aan het eind van het jaar verwacht FlixBus 1.000 dagelijkse verbindingen in de VS. Dit heeft de snelst groeiende mobiliteitsaanbieder van Europa samen met haar Nederlandse buspartner en eerste lokale buspartners, op hun nieuw kantoor in Los Angeles, CA, bekend gemaakt.

Sinds 2014 werkt FlixBus samen met het Nederlandse busbedrijf Nieuwland uit Diemen. Het bedrijf is een dochteronderneming van “Oostenrijk Touringcars” en rijdt momenteel met tien groene bussen door Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Onlangs heeft Oostenrijk Touringcars het bedrijf “USA Coach Services” opgericht in Las Vegas en twaalf nieuwe bussen gekocht die in de VS voor FlixBus worden ingezet. Momenteel rijden deze onder meer op het traject Las Vegas – Los Angeles.

“Ons bedrijfsmodel heeft het imago van bussen in Europa veranderd. We zijn verheugd om nu ook mensen in de VS dit nieuw perspectief op busreizen aan te bieden.”, zegt André Schwämmlein, oprichter en CEO van FlixMobility in Los Angeles, CA. “Reizen zou gemakkelijk en toegankelijk moeten zijn voor iedereen. We gebruiken technologie om een beter ervaring voor reizigers aan te bieden. Ons doel is om met slimme en groene mobiliteit de wereld te ontdekken.”

FlixBus heeft momenteel 300 buspartners in Europa, waarvan de meeste kleine, familiebedrijven zijn. In de 28 markten waar FlixBus opereert heeft het bedrijf meer dan 7000 banen voor buschauffeurs gecreëerd. Tijdens de eerste fase van de start in de VS worden 180 FlixBus verbindingen door zes regionale busbedrijven aangeboden.

“FlixBus biedt bedrijven zoals TCS een nieuwe business-mogelijkheid en wij kijken ernaar uit om samen te groeien. Het is een slimme manier om te opereren waarvan uiteindelijk de klant zal profiteren.” zegt Terry Fischer, president Transportation Charter Services (TCS), een van de eerste FlixBus partners in de VS uit Orange, CA.

Tegelijkertijd plant FlixMobility om haar Europees portfolio met 30 procent naar 350.000 dagelijkse verbindingen en 2000 Europese haltes te vergroten. Naast de uitbreiding van landelijke netwerken in ontwikkelende markten zoals Kroatië, Polen en Tsjechië richten zich de groene bussen op grensoverschrijdende verbindingen tussen reisbestemmingen in West- en Oost-Europa. Europese reizigers profiteren van hogere frequenties tussen Europa’s hoofdsteden (Parijs – Amsterdam, Brussel – Amsterdam, Amsterdam - Kopenhagen), extra capaciteit en nieuwe zomerbestemmingen.

Eind april zijn er hoogfrequente luchthaven-transfers naar Schiphol en Brussel Airport gestart. Verder wordt Wallonië beter aangesloten aan Amsterdam, Parijs en Duitsland en wordt de frequentie op de trajecten Brussel – Amsterdam, Brussel – Parijs en Parijs – Amsterdam verdubbelt tot 26 keer per dag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden