Clicky


Ook donderdag aanstaande stakingen in het streekvervoer

Ook donderdag aanstaande stakingen in het streekvervoer
05-06-2018 09:53 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - FNV kondigt een tweede staking in het streekvervoer aan voor deze week. Op donderdag 7 juni rijdt het streekvervoer van Connexxion niet in Noord-Holland in de regio’s Haarlem-IJmond, Noord-Holland Noord en Amstel-Meerlanden. Deze staking komt bij de al aangekondigde staking op dinsdag 5 juni in delen van Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland.

De chauffeurs in het streekvervoer voeren al weken estafettestakingen, steeds in een andere provincie. Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer: "Het wordt tijd dat de werkgevers laten zien dat ze echt oog hebben voor de mensen. Maar we hebben nog geen verbeteringsvoorstellen gezien. Daarom volgen de stakingen elkaar deze week sneller op. Nog steeds is de actiebereidheid ongekend hoog, dus ik verwacht dat ook in Noord-Holland niet of nauwelijks bussen uitrijden. De chauffeurs willen concrete toezeggingen over vijf minuten pauze eens in de 2,5 uur en een einde aan hun hoge werkdruk."

FNV Streekvervoer is verbaasd dat de werkgevers na alle stakingen nog steeds niet met verbeterde voorstellen komen. Verhoef: "De vervoersbedrijven betalen blijkbaar liever de kosten van de stakingen, dan dat ze datzelfde geld besteden aan goede afspraken over de vermindering van de werkdruk. Reële rijtijden, momenten om even van de bus af te kunnen en meer tijd voor de goede dienstverlening aan passagiers, kosten lang niet zo veel als de schade die deze stakingen bij werkgevers veroorzaken."

De starre houding van de werkgevers van de afgelopen jaren heeft geleid tot een diep wantrouwen bij chauffeurs tegen werkgevers. Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: "We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. Heel simpel: we gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk."

Verhoef benadrukt dat de keuze tussen wel of niet staken volledig bij de werkgevers ligt. Verhoef: "Als werkgevers niet over de brug komen, gaan de stakingen door. Ook voor de verkeersveiligheid én, niet in de laatste plaats, voor de veiligheid van de reiziger. Chauffeurs worden continu opgejaagd. Die situatie is niet vol te houden en zeer onverantwoord. Het wachten is op de eerste grote ongelukken. Dat moeten we voor zijn."

De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions