Transport Online - Praktijkexamens vrachtwagenrijbewijs met 24 procent toegenomen

Praktijkexamens vrachtwagenrijbewijs met 24 procent toegenomen

Praktijkexamens vrachtwagenrijbewijs met 24 procent toegenomen
05-06-2018 08:45 | Transport | auteur ANP

RIJSWIJK  - De grote vraag naar vrachtwagenchauffeurs heeft tot een flinke toestroom naar de rijexamens van het CBR geleid. Het aantal praktijkexamens voor vrachtwagens nam in 2017 met 24 procent toe, meldt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen in zijn jaarverslag.

Ook de rijbewijzen elders in de vervoerssector zijn gewild: het aantal examens voor taxi's (12 procent) en bussen (13 procent) steeg eveneens. Het aantal afgenomen examens voor personenauto's nam met 3 procent toe. Het nieuwe T-rijbewijs voor bestuurders van land- en bosbouwtrekkers en motorrijtuigen met beperkte snelheid die op de openbare weg rijden, leidde ook tot meer werk. Er werden bijna een kwart meer T-examens afgenomen dan een jaar eerder.

Het CBR kan de vraag nauwelijks aan en de wachttijden nemen toe. Ondanks overwerk van examinatoren en de aanstelling van zestig nieuwe examinatoren moesten de kandidaten langer op hun rijvaardigheidsproef wachten dan was afgesproken. Het CBR werft dit jaar daarom 112 nieuwe examinatoren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen