Bedreigingen om film Oostvaardersplassen

Bedreigingen om film Oostvaardersplassen
04-06-2018 17:03 | Binnenland | auteur ANP

HARDERWIJK - De organisatie van het visserijfestival de Aaltjesdagen in Harderwijk kan de film De Nieuwe Wildernis donderdag tijdens het festival niet vertonen, omdat via sociale media "behoorlijke bedreigingen" zijn geuit. "De film over de Oostvaardersplassen en het natuurbeheer in dat gebied worden door activisten kennelijk niet als twee losse onderwerpen beschouwd. We willen dat bezoekers zich veilig voelen. We betreuren het dat er activisten zijn die hun mening met haat en dreigementen uiten'', schrijft het bestuur van het festival maandag op zijn site.

In de veelgeprezen De Nieuwe Wildernis van Ruben Smit zijn onder meer de edelherten en konikpaarden vier seizoenen lang gevolgd. Juist het beheer van de grote grazers in het natuurgebied staat sinds deze winter ter discussie omdat veel dieren het seizoen niet overleefden. De provincie Flevoland praat woensdag over een plan om het beheer zodanig te veranderen dat er minder dieren doodgaan.

De organisatie spreekt van een "explosie van haatmails" en "dreigementen met geweld tijdens de film". In de openluchtbioscoop draait donderdag nu Holland: Natuur in de Delta.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden