Clicky


Europa Worldwide Group neemt Continental Cargo Carriers over

Europa Worldwide Group neemt Continental Cargo Carriers over
04-06-2018 16:56 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

OOSTENDE - De Britse logistiek dienstverlener Europa Worldwide Group heeft begin juni aangekondigd dat zij Continental Cargo Carriers heeft overgenomen.

Continental Cargo Carriers is een Belgisch transportbedrijf met een geschiedenis die tot 1903 teruggaat. De Antwerpse familie Dens, die actief was in de lijnvaart en scheepsagentuur in Antwerpen, richtte in de jaren '50 een scheepvaart- en bevrachtingskantoor in Oostende op. Deze vestiging was gespecialiseerd in vervoer naar Groot-Brittannië en deed bijna dagelijks afvaarten met kleine kustvaarders vanuit Oostende naar zuidelijke Britse havens.

Aan het einde van de jaren '70 kwam het RoRo-verkeer naar Groot-Brittannië op gang en werd binnen de Dens-groep geleidelijk overgeschakeld van het conventioneel vervoer per kustvaarder naar het vervoer per onbegeleide oplegger via RoRo-schepen.

In 1984 werd binnen de Dens-groep een nieuwe maatschappij opgericht, Detrafor (DEns TRAnsport en FORwarding), die zich uitsluitend specialiseerde in het onbegeleide trailerverkeer naar Groot-Brittannië. In 1993 kreeg Detrafor een nieuwe naam, Continental Cargo Carriers.

Continental Cargo Carriers heeft meer dan een halve eeuw ervaring in het goederentransport van en naar Groot-Brittannië.

Vandaag de dag heeft CCC een vloot van 270 trailers, een magazijn van 4000 m2 en biedt werk aan meer dan 100 mensen verspreid over België, Groot-Brittanië en de Tsjechische Republiek.