Transport Online - Ajax ziet geen reden voor aansprakelijkheid voor het leed bij Abdelhak Nouri

Ajax ziet geen reden voor aansprakelijkheid voor het leed bij Abdelhak Nouri

Ajax ziet geen reden voor aansprakelijkheid voor het leed bij Abdelhak Nouri
04-06-2018 14:07 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Ajax ziet geen reden waarom de club aansprakelijk zou zijn voor het leed bij Abdelhak Nouri. De Amsterdamse voetbalclub heeft alle beschikbare informatie rond het tragische incident met de middenvelder voorgelegd aan externe medische en juridische adviseurs. Die zijn enkele maanden geleden al tot de conclusie gekomen dat, op grond van deze informatie, geen reden is om aan te nemen dat Ajax aansprakelijk is.

De familie van Nouri vindt van wel en heeft daarom een arbitragezaak aangespannen tegen de club. De familie wil niet alleen dat Ajax de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het blijvende letsel bij de jonge middenvelder, maar eist ook een fikse schadevergoeding.

"Ajax hecht er waarde aan te benadrukken vanzelfsprekend volle verantwoordelijkheid te zullen nemen, in geval vast mocht komen te staan dat de club aansprakelijk is'', meldden de Amsterdammers in een verklaring.

Nouri zakte in juli vorig jaar tijdens de oefenwedstrijd in Oostenrijk in elkaar. De talentvolle Ajacied werd getroffen door hartfalen en moest gereanimeerd worden. Een paar dagen later werd ernstige en blijvende hersenschade bij hem geconstateerd. De 21-jarige Nouri zal volgens de artsen nooit meer normaal kunnen functioneren.

"Alle medewerkers van Ajax leven ontzettend mee met de vreselijke situatie waarin Abdelhak en zijn familie zich sindsdien bevinden'', meldt de club. "Ajax heeft regelmatig contact met de familie Nouri, met als doel om onder meer op de juiste wijze invulling te kunnen geven aan de huisvesting en bijbehorende zorg die Abdelhak nodig heeft. Over de voorstellen die over en weer zijn gedaan, konden de familie en de club het vooralsnog niet eens worden.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions