Russische keuringsdienst proeft bier voor WK

Russische keuringsdienst proeft bier voor WK
04-06-2018 12:13 | Buitenland | auteur ANP

MOSKOU - In de aanloop naar het WK Voetbal in Rusland gaat de Russische keuringsdienst van waren, Roskasjestvo, uitgebreid de kwaliteit van bier testen. De keurders werpen zich volgens de Moscow Times op meer dan veertig merken bier uit binnen- en buitenland. Ze kijken naar de smaak, het alcoholpercentage, de ingrediënten en of het wel voldoende en lang genoeg schuimt.

Het kampioenschap wordt in elf steden gespeeld. Russische brouwerijen hebben er bij de gemeenten op aangedrongen de verkoop van alcoholische dranken niet te beperken of te verbieden tijdens het WK. De voetbalfans zouden dan mogelijk op zoek gaan naar schadelijke illegale sterke dranken.

De gemeente Moskou heeft bijvoorbeeld in bepaalde gebieden de verkoop van alcohol beperkt op de dag voor een wedstrijd wordt gespeeld en op de wedstrijddag. Maar de beperkingen gelden volgens Russische media niet voor bier in de stadions en de speciale zones waar buiten het stadion het WK wordt gevolgd.

Tijdens het Europese kampioenschap voetbal in 2016 waren er rellen en gewelddaden gepleegd door dronken hooligans, met name tussen Engelsen en Russen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden