Clicky

 'Hogere kosten raken winst luchtvaartsector'

'Hogere kosten raken winst luchtvaartsector'
04-06-2018 08:16 | Algemeen | auteur ANP

SYDNEY - De hogere kosten voor brandstof en personeel zullen dit jaar de winstgevendheid van de wereldwijde luchtvaartindustrie raken. De internationale brancheorganisatie IATA verlaagde maandag haar winstprognose voor de gezamenlijke sector tot 33,8 miljard dollar. In december werd nog gerekend op 38,4 miljard dollar.

Vorig jaar werd door de mondiale luchtvaartsector nog een recordwinst geboekt van 38 miljard dollar. Luchtvaartmaatschappijen hebben nu echter te maken met stijgende brandstofkosten door de oplopende olieprijzen en hogere kosten voor personeel. Ook wijst IATA op de stijgende rentes. De brancheorganisatie verwacht dat de omzet van de luchtvaartsector dit jaar met meer dan 10 procent zal toenemen tot 834 miljard dollar.

IATA-directeur Alexandre de Juniac spreekt ondanks de hogere kosten van solide winstgevendheid, waarbij de sector nu al sinds 2010 zwarte cijfers schrijft. De financiële fundamenten van de industrie zijn sterk, aldus De Juniac.

IATA denkt dat de wereldwijde vraag naar passagiersvervoer door de lucht dit jaar met 7 procent zal toenemen. Er wordt op een totaal aan passagiers gerekend van 4,36 miljard, een stijging met 6,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De capaciteit van de luchtvaartsector neemt dit jaar naar verwachting met 6,7 procent toe.

Bij het luchtvrachtvervoer wordt voor 2018 een groei van de vraag met 4 procent voorspeld. De hoeveelheid vervoerde vracht door de lucht neemt volgens IATA toe tot 63,6 miljoen ton, van 61,5 miljoen ton in 2017.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats