Cao KLM-grondpersoneel laat op zich wachten

Cao KLM-grondpersoneel laat op zich wachten
02-06-2018 18:57 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - Een nieuwe cao voor het grondpersoneel van KLM laat nog op zich wachten. Vakbonden en KLM voerden donderdag en vrijdag opnieuw overleg maar kwamen er nog niet uit. De partijen voeren al geruime tijd overleg over een nieuwe cao voor de 14.500 medewerkers.

Op woensdag 20 en donderdag 21 juni wordt verder gepraat, zo werd zaterdag duidelijk. "Om de directie nog één kans te bieden'', zoals FNV dat omschrijft. Volgens KLM is er wel voortgang geboekt. De luchtvaartmaatschappij heeft een concreet integraal voorstel voor een cao gedaan maar, zo zegt KLM, het is de bonden niet gelukt een gezamenlijke reactie hierop te geven. ,"Met name de loonparagraaf blijkt een complex element.''

Hete hangijzers zijn het loon, de veel te hoge werkdruk en het ontbreken van uitstroommogelijkheden, zegt FNV. "Het kan zo echt niet langer doorgaan: de mensen verzuipen in het werk en het wordt steeds zwaarder om fatsoenlijk je pensioen te halen", zegt Jan van den Brink van FNV Luchtvaart. Volgens hem "zijn wel majeure bewegingen van de KLM-directie nodig. Helemaal nu het drukste zomerseizoen ooit voor de deur staat en er nauwelijks vast personeel bij komt."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,786
Diesel1,476

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden