Transport Online - Minister: betaalmuur NPO mag niet zomaar

Minister: betaalmuur NPO mag niet zomaar

Minister: betaalmuur NPO mag niet zomaar
02-06-2018 18:52 | Showbizz | auteur ANP

DEN HAAG - De publieke omroep mag niet zomaar op eigen houtje geld gaan vragen voor de toegang tot programma's, waarschuwt minister Arie Slob (Media). Hij lost een schot voor de boeg nadat De Telegraaf schreef over een een NPO-plan om veel programma's achter een betaalmuur te zetten.

Slob heeft "die plannen nog niet ontvangen''. Maar hij benadrukt dat niet "zomaar alles kan. Ze kunnen bijvoorbeeld niet NPO Start zonder overleg achter een betaalmuur zetten.''

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) blijven programma's gewoon gratis online te zien, via het platform NPO Start, wat vroeger Uitzending Gemist heette. Als de NPO de rechten niet heeft, verdwijnen de programma's na verloop van tijd achter een betaalmuur, maar ,,het idee dat alles achter een betaalmuur verdwijnt, daar is absoluut geen sprake van''. Er wordt wel nagedacht over allerlei scenario's maar er is nog niets vastgelegd, stelde hij.

De NPO zit in geldnood doordat de reclame-inkomsten sneller dalen dan verwacht. De afgelopen jaren dichtte het kabinet het gat met geld uit een reservepotje, maar dat is inmiddels leeg. Slob heeft de NPO daarom gevraagd extra inkomsten of besparingen te bedenken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions