Transport Online - Trump ontmoet Kim Jong-un 12 juni in Singapore

 


Trump ontmoet Kim Jong-un 12 juni in Singapore

Trump ontmoet Kim Jong-un 12 juni in Singapore
01-06-2018 21:46 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De ontmoeting van president Donald Trump met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gaat 12 juni in Singapore toch door. Trump heeft dit gezegd na een gesprek met een Noord-Koreaanse gezant in het Witte Huis.

De gezant, Kim Yong-chol, bracht Trump een brief van Kim Jong-un. Die was volgens Trump vriendelijk en interessant. Eerder zegde Trump de voorgenomen bijeenkomst in Singapore af, omdat Kim nare dingen over de VS had gezegd.

De ontmoeting met de Noord-Koreaanse gezant en de brief van Kim kunnen volgens de Amerikaanse president leiden tot een nieuwe relatie die op 12 juni begint. Hij dankte daarbij de Chinese president Xi Jinping die volgens hem een heleboel heeft geholpen bij het tot stand komen van de contacten tussen Washington en Pyongyang.

Trump gelooft dat Noord-Korea serieus van nucleaire zaken af wil en zegt dat hij ernaar uitziet de sancties tegen Noord-Korea te kunnen opheffen. Hij heeft naar eigen zeggen niet over mensenrechten gepraat met Kim Yong-chol, maar wel over de mogelijkheden de oorlog tussen beide landen officieel te beëindigen.

De Koreaanse oorlog (1950-1953), waarin de VS en Zuid-Korea de voornaamste vijanden van het noorden waren, is nooit met een vredesverdrag beëindigd. Trump zei ook dat hij niet verwacht dat de betere relaties de VS veel geld gaan kosten, want Zuid-Korea zal wel veel geld voor hulp aan het noorden uittrekken.

Het stalinistische en sinds 1949 door Kims familie geregeerde Noord-Korea ligt al lang internationaal onder vuur en talrijke sancties zijn tegen het land uitgevaardigd. Dat is wegens de inspanningen van het regime kernwapens te maken. Het regime stelt dat die nu klaar zijn en dat er geen nucleaire projecten meer nodig zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden