Transport Online - Woningen ontruimd na plofkraak in Leeuwarden

Woningen ontruimd na plofkraak in Leeuwarden

Woningen ontruimd na plofkraak in Leeuwarden
01-06-2018 10:06 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - In Leeuwarden zijn de bewoners van een aantal appartementen uit hun huis gehaald na een plofkraak. Hun woningen, boven een pinautomaat, hebben grote schade opgelopen. De bewoners van twaalf appartementen moesten verplicht hun huis uit. Een aantal andere buurtbewoners deed dat uit voorzorg vrijwillig. Ze zijn opgevangen in een hotel.

De politie heeft een verdachte opgepakt. Na onderzoek bleek dat hij niets met de kraak te maken had en werd hij weer vrijgelaten.

De plofkraak was rond 04.15 uur bij een pinautomaat bij een supermarkt aan de Lieuwenburg. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) was ingeschakeld om te checken of er nog explosieven lagen. Toen die z'n werk had afgerond, kon de politie beginnen met sporenonderzoek.

Of er geld is buitgemaakt, is nog niet duidelijk. De daders gingen ervandoor op een scooter. Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden heeft de geëvacueerde mensen in het hotel bezocht, meldt hij op Twitter. "Akelige schrik, hopelijk worden de daders gepakt."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions