Transport Online - Ademnood door ammoniak op Chemelot

Ademnood door ammoniak op Chemelot

Ademnood door ammoniak op Chemelot
31-05-2018 16:58 | Algemeen | auteur ANP

GELEEN - Tien mensen liepen donderdagmiddag ademhalingsproblemen op toen ammoniak neersloeg in de buurt van de melaminefabriek op het noordelijk deel van industrieterrein Chemelot in Geleen. Een van hen moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De andere negen konden ter plaatse worden behandeld.

De ammoniak kwam volgens een woordvoerster van de brandweer uit de schoonsteen van de melaminefabriek en sloeg neer bij een naastgelegen fabriek. Enkele honderden werknemers daar werden geëvacueerd naar een nabijgelegen veilige ruimte.

De bedrijfsbrandweer zette waterschermen op om verdere verspreiding van de ammoniakwolk te voorkomen. Rond 17.00 uur was de situatie onder controle. De melaminefabriek was toen weer in bedrijf.

Volgens de woordvoerster komt er altijd wel ammoniak door de schoorsteen van de melaminefabriek naar buiten. Waarom er donderdag zoveel ammoniak werd uitgebraakt, is onbekend.

Chemelot kent meerdere veilige ruimtes. Zodra bij onraad een sirene gaat, verlaten mensen hun werkplek en gaan naar een naburige veilige ruimte. De honderden mensen die donderdag in zo'n veilige ruimte zaten, kregen het door het hete weer te warm. De brandweer rukte uit om hen weg te brengen naar een deel van het industrieterrein waar geen gevaar dreigde.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions