Familie topman Korean Air weer in opspraak

Familie topman Korean Air weer in opspraak
31-05-2018 16:53 | Buitenland | auteur ANP

SEOUL - Justitie in Zuid-Korea heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de echtgenote van topman Cho Yang-ho van Korean Air. Volgens justitie heeft de 69-jarige Lee Myung-hee zich de afgelopen zeven jaar diverse keren zwaar misdragen tegenover personeel en daarmee haar positie misbruikt.

Zo kreeg een bewaker een paar snoeischaren naar zijn hoofd geslingerd omdat hij de deur niet goed zou hebben bewaakt, meldde persbureau Yonhap. Een chauffeur kreeg midden op straat een paar schoppen van de briesende Lee omdat hij een fout zou hebben gemaakt. Bouwvakkers die werkten aan een hoteluitbreiding werden om onduidelijk reden uitgescholden en beledigd. Justitie heeft zeven aanklachten tegen de vrouw geformuleerd.

Het is niet de eerste keer dat familie van topman Cho negatief in het nieuws komt. Dochter Cho Hyun-ah kreeg eerder een celstraf omdat ze vertraging veroorzaakte door in een vliegtuig te klagen over verkeerd geserveerde nootjes. Dat deed zij zo hardnekkig dat Korean Air het toestel liet terugkeren naar de gate.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden