Clicky


Noodweer op Mont Ventoux spelbreker voor Tour du ALS

Noodweer op Mont Ventoux spelbreker voor Tour du ALS
31-05-2018 13:47 | Sport | auteur ANP

DEN HAAG - Door hevig onweer op de Mont Ventoux in Frankrijk heeft de organisatie van de Tour du ALS besloten de route drastisch in te korten. Aan de zevende editie van de sponsortocht voor de Stichting ALS nemen bijna 450 Nederlanders deel, onder wie acteurs van de tv-series Penoza en Dokter Deen.

Een woordvoerster van Stichting ALS laat weten dat het op de top te gevaarlijk was om de beroemde Franse berg al fietsend en wandelend te beklimmen. In overleg met de meteorologische dienst van Frankrijk is daarom besloten de deelnemers niet verder te laten klimmen dan Plateau Reynard.

Ook tijdens de ingekorte tocht hielden de wandelaars en fietsers het niet droog en werden ze geconfronteerd met onweer. ,,Dus achteraf kunnen we zeggen dat de beslissing om de tocht aan te passen juist was", zegt de woordvoerster. De tussenstand van Tour du ALS is momenteel 809.838 euro, maar dat bedrag kan nog oplopen aangezien mensen tot 1 juli geld kunnen doneren voor onderzoek naar de dodelijke spier- en zenuwziekte.

Dokter Deen-acteurs Leopold Witte, Lisa Smit en Geert Lageveen stapten op de fiets, net als Penoza-castleden Monic Hendrickx en Loek Peters. Witte had een speciale reden om mee te doen: hij speelt in Dokter Deen de aan ALS lijdende Oscar van Liesschoten. Ter voorbereiding op die rol ontmoette de 59-jarige acteur meerdere ALS-patiënten.