Transport Online - Cipier sloeg alarm over schutter Luik

 


Cipier sloeg alarm over schutter Luik

Cipier sloeg alarm over schutter Luik
31-05-2018 11:24 | Buitenland | auteur ANP

LUIK - Een cipier van de gevangenis waar de schutter van Luik vastzat, heeft zaterdag in een rapport aan de directie zorgen geuit over zijn radicalisering, melden Belgische media. Desondanks mocht hij maandag 36 uur op verlof gaan. Benjamin Herman schoot vervolgens drie mensen dood, onder wie twee vrouwelijke agenten. Hij geldt als hoofdverdachte van een vierde moord.

De gevangenisbewaarder schreef volgens de Sudpresse-kranten dat Hermans gedrag was veranderd sinds hij omging met een gevaarlijke medegevangene, de geradicaliseerde Yassine D. In België bestaan veel vragen over de verlofregelingen en (het gebrek aan) bestrijding van radicalisering in de gevangenis.

Hermans naam kwam zijdelings voor in rapporten van de inlichtingendienst over radicalisering, maar volgens de regering waren er onvoldoende redenen om hem verlof te weigeren of scherp in de gaten te houden.

De 31-jarige Belg zou zich in 2012 hebben bekeerd tot de islam. Hij riep meerdere keren 'Allahu Akbar' voordat de politie hem doodschoot.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,584
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden