Transport Online - 'Winstgevendheid luchtvaartbedrijven op piek'

'Winstgevendheid luchtvaartbedrijven op piek'

'Winstgevendheid luchtvaartbedrijven op piek'
31-05-2018 09:16 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

SYDNEY - De winsten die luchtvaartbedrijven momenteel maken zijn waarschijnlijk op de piek van hun cyclus. Dat zei topman Alexandre de Juniac van brancheorganisatie IATA tijdens een bijeenkomst in Sydney. Volgend jaar zal de winstgevendheid volgens hem "minder positief" zijn.

Dit jaar is volgens de IATA het negende opeenvolgende jaar van winstgevendheid. Maar vooral de oplopende brandstofkosten zullen door luchtvaartbedrijven gevoeld gaan worden. De Juniac sprak hier van een "significante" impact die wordt voorzien.

Verder wordt in de sector volgens de organisatie vooruitgang geboekt met onder meer veiligheid, beveiliging en duurzaamheid. De Juniac bestempelde infrastructuur als een groeiend probleem. De wereldwijde infrastructurele crisis wordt volgens hem ook complexer door overheden die overwegen om de "invloed van de private sector op luchthavens" te versnellen.

Uit vervoerstatistieken van de IATA bleek dat de vraag naar vliegtickets vorige maand 6,2 procent hoger was dan een jaar eerder. Daarmee werd iets ingeleverd van de piek in maart toen de vraag naar tickets op jaarbasis bijna 10 procent hoger lag. Vliegtuigen zaten in april gemiddeld voor 82,3 procent vol, hetgeen een record betekende voor die maand.

Volgens De Juniac blijft de vraag naar vliegtickets boven de langetermijntrend. Maar door de oplopende kosten zal de impact van lage ticketprijzen op de groei van de luchtvaart verminderen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions