Clicky

 
Transport Online - Wordt Caen het nieuwe Calais?

Wordt Caen het nieuwe Calais?

Wordt Caen het nieuwe Calais?
30-05-2018 18:47 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN - Naarmate de beveiliging strenger wordt in de haven van Calais, is de stad Caen hard op weg de nieuwe plek te worden voor illegale migranten die Groot-Brittannië willen bereiken, meestal in of op een vrachtwagen.

Vandaag (woensdag 30 mei) was de Road Haulage Association (RHA) te gast in een Britse tv-programma om de gevaren te bespreken van vervoerders naarmate de situatie in de havens almaar verslechtert. De RHA vertelde over vrachtwagenchauffeurs die te maken hebben met geweld en intimidatie terwijl migranten het Kanaal naar Groot-Brittannië proberen over te steken.

In een reactie zei de RHA: "We hebben bewijs van serieuze bedreigingen voor het leven van vrachtwagenchauffeurs die gewoon hun werk proberen te doen. Echte problemen doen zich voor wanneer vrachtwagens worden gedwongen te stoppen door geïmproviseerde wegversperringen waar migranten proberen aan boord te komen - vaak met dreigementen van geweld. Er is ons ook verteld over bedreigingen van verkrachting jegens vrouwelijke chauffeurs. Het lijdt geen twijfel dat het risico voor vrachtwagenchauffeurs groot is en de situatie verslechtert."

"Sinds de kwestie van illegale migranten de krantenkoppen bereikten in de zomer van 2015, hebben we gepleit voor de inzet van het Franse leger. Alleen zij hebben de nodige middelen om de situatie onder controle te krijgen. Schermen en betonnen muren vormen slechts een heel klein deel van de oplossing voor een Europabreed probleem. "

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden