Clicky

 
Transport Online - Celstraf en tbs voor dodelijk verkeersongeval in Oss

Celstraf en tbs voor dodelijk verkeersongeval in Oss

Celstraf en tbs voor dodelijk verkeersongeval in Oss
30-05-2018 10:25 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN BOSCH - Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft dinsdag een 29-jarige Nijmegenaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar en tbs met dwangverpleging. Ook krijgt hij een rijontzegging van 5 jaar. Tijdens de nieuwjaarsnacht van 2017 veroorzaakte de man in Oss een dodelijke aanrijding met een fietsster. Het hof bevestigt aldus het vonnis van de rechtbank.

Op 1 januari 2017 reed de man kort na middernacht met zijn auto in Oss een fietsster aan, liet haar hulpeloos achter en reed verder. De fietsster overleed later aan haar verwondingen. Nog diezelfde dag is de man door de politie aangehouden. Het bleek dat hij teveel had gedronken, te hard had gereden en een rood verkeerslicht had genegeerd, waardoor hij de overstekende fietsster aanreed. De man reed die nacht bovendien met een geschorst rijbewijs omdat hij kort ervoor ook al was aangehouden terwijl hij onder invloed van alcohol auto reed.

Het dodelijke verkeersongeval vond plaats terwijl de man nog in zijn proeftijd zat van een eerdere veroordeling. Daarom moet hij nu ook de destijds door gerechtshof Arnhem-Leeuwarden voorwaardelijk opgelegde celstraf van 5 maanden uitzitten.

De rechtbank heeft het de man zwaar aangerekend dat hij onder invloed van alcohol, met een geschorst rijbewijs is gaan autorijden. Hij heeft daarmee onaanvaardbare risico’s genomen. In het oordeel is ook meegenomen dat de man na de aanrijding is doorgereden zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Door zijn onbegrijpelijke en onverantwoorde gedrag heeft hij ingrijpend en onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer, een jonge vrouw van 22 jaar. Het hof sluit zich aan bij de overwegingen van de rechtbank.

Uit psychologisch en psychiatrisch onderzoek is gebleken dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Hij lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en een stoornis door zijn gebruik van alcohol en cocaïne. Het hof is met de deskundigen van oordeel dat het noodzakelijk is voor de veiligheid van anderen om de man een terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging op te leggen.

De man moet verder aan de nabestaanden een schadevergoeding betalen van ruim 11.000 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,464
Diesel2,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden