Clicky

 
Transport Online - Noodweer zorgt voor overlast in Duitsland [+foto's en video's]

Noodweer zorgt voor overlast in Duitsland

Noodweer zorgt voor overlast in Duitsland [+foto's en video's]
29-05-2018 20:36 | Buitenland | auteur ANP/DPA

WUPPERTAL - Ook Duitsland is dinsdag getroffen door noodweer. Met name in de deelstaat Noordrijn-Westfalen was de overlast groot door zware onweersbuien, die gepaard gingen met hevige regen en stormachtige wind.

"In Wuppertal staat de hele stad onder water'', zei een woordvoerder van het Duitse KNMI. Hij schatte dat lokaal in zeer korte tijd 40 millimeter neerslag is gevallen. Van een gebouw van de plaatselijke universiteit stortte het dak in over een oppervlakte van 30 bij 50 meter. Volgens de rector liepen van zeker twee panden de kelders vol. De schade is volgens hem aanzienlijk, maar persoonlijke ongelukken deden zich voor zover bekend niet voor.

Het treinverkeer in Wuppertal kwam tot stilstand, evenals de kabelbaan. Verscheidene automobilisten knalden op een putdeksel dat door de zondvloed omhoog werd geduwd. Een persoon raakte gewond aan het gezicht door een airbag die door de klap werd geactiveerd. Bij een benzinestation sneuvelde de overkapping. Auto's die er stonden om te tanken of beschutting te zoeken, raakten beschadigd.

In het naburige Solingen moest een herdenkingsbijeenkomst voor de brandstichting in het huis van een Turkse familie 25 jaar geleden worden onderbroken. Honderden bezoekers, onder wie de ministers van Buitenlandse Zaken Heiko Maas en Mevlüt Çavosoglu, moesten een goed heenkomen zoeken door een wolkbreuk. Aanvankelijk schuilden velen onder bomen, maar de organisatie riep de mensen in het Duits en Turks op een veiliger plek te zoeken.

Ook Aken kreeg een enorme hoeveelheid regen te verwerken. Het alarmnummer van de brandweer werd in een mum van tijd 450 keer gebeld. De hulp van omringende gemeentes moest worden ingeroepen om aan de vraag te kunnen voldoen. In een wijk viel de stroom uit doordat het vele water voor kortsluiting zorgde in een transformatorhuisje.

In Duisburg kon de politie op het hoofdbureau zwemmen in de kelder. Dat lieten agenten via Twitter weten. Bij Nettersheim werd de A1 enige tijd gesloten wegens een overstroming. Het leed is bovendien nog niet geleden. Woensdag is het opnieuw drukkend warm en gaat het naar verwachting in grote delen van het land spoken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats