Clicky


Drie grote bomen omgewaaid tijdens onweersbui op N348

Drie grote bomen omgewaaid tijdens onweersbui op N348 [+foto]
29-05-2018 19:53 | Weer en Verkeer | auteur ANP | Redactie TO

SCHALKHAAR - De onweersbuien die dinsdag over Nederland trekken zorgen voor zware windstoten met snelheden tot wel negentig kilometer per uur. Op sommige plekken zijn door die windstoten bomen ontworteld. In Deventer viel een boom over de weg en raakte een huis beschadigd door een omgevallen boom.

Op de N348 tussen Deventer en Raalte, ter hoogte van Schalkhaar, zijn drie grote bomen dwars over de weg gevallen als gevolg van een windhoos. De brandweer was met meerdere wagens en kettingzagen aanwezig om de weg weer vrij te maken, desondanks duurde dit bijna twee uur. In combinatie met de avondspits zorgde de afsluiting van de belangrijke doorgaande route voor een gigantische verkeerschaos in Schalkhaar en Deventer.

Op sociale media werd melding gemaakt van een windhoos in die plaats. Volgens Weeronline is het waarschijnlijker dat het om een zogeheten downburst gaat. "Door de reeks van buien, koelt de lucht in korte tijd zo sterk af dat er zware windstoten kunnen ontstaan. Dat verschijnsel heet een downburst", zegt Matthijs van der Linden, meteoroloog van Weeronline.