Schutter Luik pleegde mogelijk nog een moord

Schutter Luik pleegde mogelijk nog een moord
29-05-2018 17:29 | Buitenland | auteur ANP

LUIK - De Belgische justitie onderzoekt of de man die dinsdagochtend in Luik drie mensen doodschoot, afgelopen nacht al een moord heeft gepleegd. Benjamin H. (36) uit Rochefort zou in het zuidoosten van België een kennis uit het drugsmilieu hebben omgebracht, melden Belgische media.

H. mocht maandagochtend de gevangenis verlaten voor een verlof van 36 uur, waar hij vastzat voor relatief kleine vergrijpen. Er zijn sterke vermoedens dat hij naar het plaatsje On in de gemeente Marche-en-Famenne ging en daar zijn kennis Michael W. (30) het hoofd heeft ingeslagen, aldus De Standaard. Hij zou volgens de krant een rekening met W. hebben willen vereffenen.

In Rochefort werd afgelopen nacht ingebroken in een juwelierszaak. Onderzocht wordt of H. daarbij betrokken was. Het Openbaar Ministerie zou later op de dag met meer informatie komen.

H. werd doodgeschoten door de politie nadat hij in Luik drie mensen, onder wie twee agenten, had gedood. Het OM onderzoekt of sprake is van een terroristische aanslag.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,453

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden