Clicky


Man schiet twee agenten en passant dood in Luik

Man schiet twee agenten en passant dood in Luik
29-05-2018 11:27 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

LUIK - Een man heeft in het centrum van Luik twee politieagenten en een persoon in een voorbijrijdende auto doodgeschoten. Twee andere agenten raakten gewond, meldt de politie. De schutter is nadat hij een vrouw had gegijzeld door de politie doodgeschoten.

"Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van deze gruwelijke daad in Luik'', liet minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon weten. "We brengen momenteel in kaart wat er precies is gebeurd.'' Premier Charles Michel en minister van Justitie Koen Geens lieten zich in soortgelijke bewoordingen uit.

De man begon rond 10.30 uur te schieten op twee agenten bij een café in de Augustinstraat. Hij vluchtte en gijzelde een schoonmaakster in een school. Hoe zij en de gewonde agenten eraan toe zijn is nog onduidelijk. De leerlingen zijn in veiligheid gebracht.

De omgeving is ontruimd. De politie is massaal aanwezig. Het Crisiscentrum van de federale regering in Brussel brengt de situatie in kaart en geeft het advies het gebied te vermijden en de hulpdiensten niet te belemmeren. Burgemeester Willy Demeyer is ter plaatse.

Het motief van de dader is nog onduidelijk. Volgens getuigen riep de man 'Allahu Akbar'.