Transport Online - OM eist 25 jaar voor doden partner en dochter

OM eist 25 jaar voor doden partner en dochter

OM eist 25 jaar voor doden partner en dochter
28-05-2018 17:16 | Binnenland | auteur ANP

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een celstraf van 25 jaar geëist tegen een 20-jarige man uit Glimmen voor het vermoorden van zijn vriendin (23) en het doden van haar dochter (6) in oktober 2017.

De man bekende maandag in de rechtbank in Groningen dat hij beiden om het leven heeft gebracht. De lichamen werden gevonden in de woning van de vrouw in Haren. De man leerde de vrouw kennen in het asielzoekerscentrum in Oude Pekela. Net als de slachtoffers is de man afkomstig uit Eritrea. Zij hadden een tijdelijke verblijfstatus.

Volgens de man wilde zijn vriendin hun relatie stopzetten. Zij zou teruggaan naar haar ex, de vader van de dochter. Daarover kregen zij op 13 oktober ruzie. Hierbij heeft hij zijn vriendin proberen te wurgen met zijn handen en het snoer van een telefoonoplader, verklaarde de man in de rechtbank. Hij sneed uiteindelijk haar keel door. Vervolgens wurgde hij het meisje.

De man noemde zijn daad gruwelijk en een opwelling. Hij zou erna hebben geprobeerd zelfmoord te plegen. De man zocht op de ochtend van 14 oktober contact met de politie. Hij werd in de woning aangetroffen in het bijzijn van een meisje van anderhalf jaar. Dit kind had hij samen met de vrouw gekregen.

Het OM stelde dat de man van plan was om zijn vriendin te doden en dat er dus sprake is van moord. Bij het meisje zou het gaan om doodslag. De aanklager vond het schokkend dat de man na zijn daad op de bank ging liggen en zich niet meer bekommerde om het kind. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd haar te reanimeren.

Volgens deskundigen is hij volledig toerekeningsvatbaar. Daarom eiste het OM geen tbs-maatregel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions