Clicky


Doodsoorzaak man in zwembad Milheeze nog onduidelijk

Doodsoorzaak man in zwembad Milheeze nog onduidelijk
28-05-2018 16:55 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

MILHEEZE - De politie startte een onderzoek nadat zondagmiddag 27 mei een man dood in een zwembad aan de Peeldijk in Milheeze werd gevonden. Op hetzelfde terrein lag ook een slachtoffer dat zijn bewustzijn had verloren. We hielden die middag twee verdachten aan.

Het onderzoek naar wat zich precies afspeelde bij de woning en op het terrein aan de Peeldijk in Milheeze loopt nog volop, meldt de politie. We hebben buurtonderzoek gedaan en diverse getuigen gesproken, waaronder ook de bewoner. Hieruit blijkt dat bij de woning, na een avondje stappen, een afterparty plaatsvond. De slachtoffers en de eerder aangehouden getuigen waren bezoekers van deze party, waarbij ook harddrugs zijn gebruikt. Of deze drugs de oorzaak zijn van de dood van de 29-jarige man uit Milheeze en het verliezen van het bewustzijn van de 44-jarige man uit Lierop is nog niet duidelijk. Uiteraard onderzoeken we dat. 

Op de Peeldijk hebben forensisch specialisten zondag uitgebreid onderzoek gedaan. Ze hebben gezocht naar zogenaamde “stille getuigen” die ons kunnen helpen om een beeld te krijgen van wat er is gebeurd. De 44-jarige man ligt nog in het ziekenhuis. Uiteraard willen we hem ook graag spreken op het moment dat zijn gezondheid dat toelaat. De 28-jarige man uit Milheeze en de 32-jarige vrouw uit Helmond zitten nog vast. Hun betrokkenheid is nog in onderzoek.  

Het onderzoek is in volle gang. Hierbij bekijken we in de volle breedte wat de oorzaak kan zijn van wat er op de Peeldijk in Milheeze is gebeurd. Of het drugsgebruik een rol speelt wordt daarin ook meegenomen.