Clicky

 
Transport Online - Wateroverlast Zeeland door noodweer

Wateroverlast Zeeland door noodweer

Wateroverlast Zeeland door noodweer
28-05-2018 07:26 | Binnenland | auteur ANP

DE BILT - Nadat Limburg en Noord-Brabant zondagmiddag te maken hadden met onweersbuien en veel regen, heeft in de avond ook een deel van Zeeland last gehad van wateroverlast. Vooral Borssele, Kapelle en 's-Gravenpolder hadden last van hevige buien. Volgens Rijkswaterstaat ging het er even zo erg aan toe dat automobilisten op de A58 in de Vlaketunnel stopten om te schuilen.

In 's-Gravenpolder heeft in veel straten ongeveer 50 centimeter water gestaan, meldt de brandweer. ,,Hierdoor is in groot aantal woningen water binnengelopen." Daar stortte ook een loods met een koelcel in bij een bedrijf aan de Baarlandsezandweg. Daardoor kwam een kleine hoeveelheid ammoniak vrij.

In Zuid-Limburg moest de brandweer zondagmiddag op diverse plaatsen uitrukken om de wateroverlast te bestrijden. Straten stonden blank en kelders waren ondergelopen, zei een woordvoerder.

Het KNMI had voor Limburg en Noord-Brabant waarschuwingscode oranje afgegeven. Doordat de buien maar langzaam richting het noorden overtrokken viel plaatselijk een grote hoeveelheid neerslag. Voor Zeeland was de lichtere waarschuwingscode geel ingesteld, net als voor Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden