Clicky


 


Eén van twee vermiste duikers in Grevelingenmeer dood gevonden

Eén van twee vermiste duikers in Grevelingenmeer dood gevonden
27-05-2018 23:35 | Binnenland | auteur ANP

SCHARENDIJKE - Het lichaam van één van de twee duikers die sinds zaterdag in het Grevelingenmeer zijn vermist is gevonden. De politie laat weten dat de identiteit nog moet worden vastgesteld. De zoekactie naar de andere duiker is gestaakt en wordt maandag vanaf 09.00 uur voortgezet.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de vermiste duiker tegen het einde van de avond werd gevonden. Vlak voordat de zoekactie werd beëindigd, trof een duikteam van de marine het lichaam aan. "Het lichaam is geborgen", zegt de woordvoerder, die hoopt dat "spoedig" de tweede duiker wordt gevonden.

Op welke locatie het lichaam is aangetroffen kan de zegsman nog geen mededeling over doen. Maandag wordt verder gezocht. "We zoeken een gebied af en de cirkel wordt steeds groter", laat hij weten.

De politie zei eerder op de dag dat de kans klein is dat de duikers nog in leven zijn. Volgens een woordvoerder gaat het om sportduikers die zuurstofflessen bij zich hebben waarmee je niet zolang onder water kan. Ook zijn de duikers niet teruggekeerd naar hun spullen die ze op land hebben achtergelaten bij een restaurant.

Volgens Omroep Zeeland is één van de twee duikers zeer ervaren. Het zou gaan om een 48-jarige man uit Zoetermeer, die onlangs zijn instructeursdiploma heeft gehaald op Curaçao, liet zijn broer aan de omroep weten.

De zoekactie begon zaterdagavond na een melding van een restauranthouder in Scharendijke (Schouwen-Duiveland), vanwaar de twee naar een bepaald wrak waren gaan duiken. Toen ze om 22.30 uur nog niet terug waren sloeg de restauranthouder alarm. Twee reddingboten van de KNRM-afdeling Ouddorp, duikteams van de brandweer en twee helikopters zochten aan het begin van de nacht tevergeefs.

Zondag werd de zoektocht door onder meer een duikteam van de marine hervat. Verschillende duikwrakken werden doorzocht. Het is niet duidelijk naar welk wrak de twee duikers precies wilden duiken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions