Dronken vrachtwagenchauffeur rijdt lantaarnpaal omver

Dronken vrachtwagenchauffeur rijdt lantaarnpaal omver
27-05-2018 19:31 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

BERGEN OP ZOOM - Zaterdagavond zijn twee vrachtwagenchauffeurs uit Bulgarije op de A58 aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het omverrijden van een lantaarnpaal.

Een oplettende weggebruikster belt omstreeks 18.13 uur de meldkamer. Zij vertelt dat een vrachtwagen met hoge snelheid slingerend over de Gagelboslaan rijdt en een lantaarnpaal compleet omver heeft gereden. De chauffeur is na dit incident zonder vaart te verminderen gewoon verder gereden. Zij blijft achter de vrachtwagen aan rijden en leidt op deze manier opgeroepen agenten naar de ‘brokkenpiloot’. Deze is intussen op de A58 een parkeerplaats bij een tankstation opgereden.

Veel te veel gedronken

Agenten constateren dat de vrachtwagen aan de bijrijderskant en voorzijde flinke schade heeft opgelopen. Zowel de 27-jarige bestuurder als de 31-jarige bijrijder worden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Daar wordt de bestuurder een ademanalyse afgenomen. Hij blijkt bijna vier maal de toegestane alcohollimiet te hebben overschreden (= 900 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Beide mannen zijn na verhoor weer vrijgelaten, meldt de politie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden