Clicky


Oldenburger|Fritom logistiek partner Shared Smart Factory

Oldenburger|Fritom logistiek partner Shared Smart Factory
25-05-2018 18:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

EMMEN - Oldenburger|Fritom werd vorige week officieel verwelkomd als logistieke partner door Fieldlab Technologies Added. In het voormalige Philipspand op het Emmer industrieterrein biedt ’s lands eerste Shared Smart Factory een uniek concept waarbij meerdere technologiebedrijven gezamenlijk ‘slim produceren’.

Oldenburger|Fritom neemt hierin de totale logistieke keten voor haar rekening evenals innovatieve logistieke oplossingen. "Zo verzorgen wij vanuit onze nieuwe vestiging in Emmen de productielogistiek en transport van en naar locaties over de hele wereld. Onze samenwerking met Fieldlab Technologies Added is beklonken in een langdurig partnership van 5 jaar.", laat René Dale weten.

Het delen van kennis en faciliteiten

Vernuftige sturing van productieprocessen, automatisering, robotisering en het delen van kennis en faciliteiten voeren in de Shared Smart Factory de boventoon. Zo beschikt Fieldlab Technologies Added onder meer over een incubator. Hier testen en ontwikkelen technologiebedrijven hun nieuwe producten samen met deskundigen, alvorens ze er daadwerkelijk te produceren. Inmiddels hebben de eerste technologiebedrijven hun intrek genomen. Sustainder (slimme verlichting), Scoozy (nieuwe standaard voor de scootmobiel), Hydraloop (innovatief waterrecycling systeem), PerSafe (slimme beveiligingssystemen), Embedded Fitness (interactieve bewegingsconcepten) en SenseGlove (force-feedback handschoen voor virtual en augmented reality).

Samenwerking met onderwijs

Het delen van kennis door Fieldlab Technologies Added sluit naadloos aan bij de strategie van Oldenburger|Fritom voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. "Als logistieke kennisorganisatie werken ook wij nauw samen met onder meer de Stenden Hogeschool. Daarnaast bieden wij stageplekken, BBL-werkplekken voor studenten van het Noorderpoort en verder nemen wij deel aan de VMBO-carrousel. Op deze manier laten wij onze collega’s van morgen ervaren hoe logistieke processen eruitzien in deze fabriek van de toekomst."

Data als brandstof

Met data als brandstof biedt Oldenburger|Fritom haar klantrelaties bij Fieldlab Technologies Added real-time orderinzicht en wereldwijde traceerbaarheid. Passend bij onze continuous improvement methodiek worden de opgeslagen data daarnaast continu geanalyseerd om vervolgens te worden ingezet voor diverse verbeterdoeleinden.

Voorraadoptimalisatie is hier een voorbeeld van, evenals onze business analyse tool waarmee relevante ordergegevens in ieder gewenst detail uiteen kunnen worden gezet. Door de combinatie van onze hoge standaardnormen en geavanceerde ICT-faciliteiten bieden wij bovendien ook e-fulfilment oplossingen waarbij wij de totale webshopketen behartigen.