Transport Online - Trump: misschien alsnog top met Noord-Korea

Trump: misschien alsnog top met Noord-Korea

Trump: misschien alsnog top met Noord-Korea
25-05-2018 17:27 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump sluit niet uit dat de afgezegde topontmoeting met Noord-Korea toch doorgaat in juni. "We praten op dit moment met ze. Het zou zelfs op de 12e kunnen zijn'', zei Trump tegen verslaggevers.

Ook de Amerikaanse minister James Mattis (Defensie) zinspeelde erop dat de bijeenkomst mogelijk alsnog doorgaat. Hij zei dat diplomaten nog overleggen over de mogelijkheid een top te houden. "Dus dat is erg goed nieuws'', voegde hij toe.

President Trump had zijn geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un een dag eerder afgezegd. Trump beklaagde zich toen over de "enorme woede en open vijandigheid'' uit de hoek van Pyongyang. De president reageerde vrijdag echter bijzonder positief op de Noord-Koreaanse reactie op zijn besluit.

Pyongyang had onder meer gezegd nog steeds bereid te zijn tot gesprekken met de Verenigde Staten. Trump noemde het op Twitter "erg goed nieuws'' dat de Noord-Koreanen met zo'n "productieve'' reactie kwamen. "We zullen snel zien waar dit naartoe gaat. Hopelijk naar lange en duurzame welvaart en vrede'', twitterde hij.

Noord-Korea had laten weten het te betreuren dat de Amerikaanse leider "plots'' besloot de historische topontmoeting in Singapore af te blazen. Die bijeenkomst stond gepland voor 12 juni.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions