Transport Online - Harvey Weinstein meldt zich bij politie New York

Harvey Weinstein meldt zich bij politie New York

Harvey Weinstein meldt zich bij politie New York
25-05-2018 14:02 | Showbizz | auteur ANP

NEW YORK - Filmproducer Harvey Weinstein heeft zich onder grote mediabelangstelling op een politiebureau in New York gemeld. Hij wordt beschuldigd van onder meer verkrachting. Zijn aanhouding in Manhattan is een gevolg van de beschuldigingen van twee vrouwen, maar aangenomen wordt dat dit pas de eerste zaken zijn in een lange reeks.

De aanklagers in New York beschuldigen Weinstein vrijdag volgens plaatselijke media formeel van verkrachting en andere seksuele misdrijven. Op de verdenkingen staat in New York 5 tot 25 jaar cel. Een vrouw, Lucia Evans, zegt in 2004 te zijn gedwongen orale seks met Weinstein (66) te hebben. De identiteit van de andere vrouw die een aanklacht indiende, is niet bekendgemaakt.

Weinstein wordt volgens plaatselijke media snel voorgeleid aan rechter Kevin McGrath van het gerechtshof in Manhattan. Hij zou dan op een borgsom van een miljoen dollar en onder voorwaarden worden vrijgelaten.

Artikel met beschuldigingen

In oktober 2017 werd de val van Harvey ingeluid met een artikel in The New York Times. Daarin beschuldigden verscheidene vrouwen, onder wie actrice Ashley Judd hem van ongepast en grensoverschrijdend gedrag. Het was de start van een stroom aan beschuldigingen aan het adres van Weinstein over ongewenste seksuele handelingen. En het begin van de #metoo-beweging. Inmiddels zijn ruim zeventig klachten over de tycoon geuit.

En het bleef niet alleen bij die ene bekende actrice Ashley Judd. Ook Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow en Salma Hayek zeiden door Weinstein seksueel te zijn geïntimideerd. Weinstein stond in Hollywood al jaren bekend als een ongelikte beer, een bullebak die mensen uit de filmindustrie en ondergeschikten afblafte, bedreigde en intimideerde. Om te voorkomen dat medewerkers hem zouden beschuldigen dwong hij ze zwijgcontracten te tekenen.

Inmiddels heeft Weinstein zo’n beetje alle onderscheidingen en ere-benoemingen die hem ten deel vielen moeten inleveren. Zo zette de Academy, de organisatie die de Oscars uitreikt, hem uit de organisatie. De Television Academy, de organisatie achter de Emmy Awards, schorste hem voor het leven en de Franse president Macron schrapte Weinstein van de erelijst van het Légion d'honneur.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions