Clicky

 
Transport Online - De beste OV-apps; altijd accuraat

De beste OV-apps; altijd accuraat

De beste OV-apps; altijd accuraat
24-05-2018 17:13 | Algemeen | auteur Pricewise

[promotieblog]

Ben je veel op pad met het openbaar vervoer en wil je nooit meer een bus, trein of tram missen? Lees dan zeker even verder. In dit artikel zijn namelijk de beste applicaties voor je mobiele telefoon te vinden waarmee je altijd accurate informatie bij de hand hebt!

Plan je reis goed

Over het algemeen is het natuurlijk zo dat het openbaar vervoer op tijd rijdt, althans dat is wat men probeert. Een bus of trein zal dan ook niet vaak te vroeg ergens aankomen – al rijdt een bus of tram nog weleens eerder weg. Plan daarom van te voren, vanuit huis, je reis en vertrek op tijd. Dit plannen kun je doen via de computer, maar ook vanaf je smartphone. Via de website óf met een handige app. Zo kun je op voorhand al zien en wat je te wachten staat. En gaat het fout en mis je aansluitingen? Dan kun je met zo’n app op je smartphone heel makkelijk zien wat je nieuwe verbindingen zijn of is.

De beste applicaties

Wanneer je de Apple App Store of de Google Play Store opent en zoekt op het woord "OV" komen er natuurlijk tal van applicaties naar voren. Maar welke app is nou de juiste en waar kun je het meest mee? Voordat je een app of alles apps download, lees hier verder.

9292-ov

De meeste mensen kennen deze app wel. De 9292-ov-applicatie is een goede applicatie waarmee je alle vormen van openbaar vervoer op elkaar kunt laten aansluiten. Naast de applicatie is er ook de website: 9292.nl. Tevens kun je met deze applicatie niet alleen je reis plannen, ook kun je de vertrektijden van bussen, trams, metro’s en treinen bekijken. Daarnaast kun je de werkzaamheden bekijken die gedaan worden in heel Nederland, voor alle vormen van openbaar vervoer. Ook heeft de app een handige functie, genaamd omgeving. Met deze functie kun je gemakkelijk zien wat voor vormen van openbaar vervoer zich bevinden bij jou in de buurt.

NS Reisplanner

De NS-Reisplanner-applicatie is waarschijnlijk de applicatie die bij iedere reizigers in het openbaar vervoer op een mobiel apparaat staat. Deze applicatie geeft je een overzicht van alle treinen in Nederland en daarbuiten, en laat je een reis met deze treinen inplannen. Tevens kun je storingen en werkzaamheden aan het spoor terugvinden en kun je zelfs je mobiele tickets toevoegen aan de app. En net als op 9292-ov kun je de reis van deur tot deur zien; ook andere vervoersmiddelen worden namelijk ook in de app getoond.

OVinfo

Een minder bekende applicatie is de app OVinfo, deze applicatie geeft een overzicht de bus, tram en trolleybus-haltes bij jou in de buurt. Daarnaast geeft de applicatie ook een duidelijk overzicht van treinstations en treinen die rijden. Wanneer je doorklikt op een halte of station krijg je de voertuigen te zien die onderweg zijn naar de halte of het station. Daarnaast kun je, door te klikken op het voertuig, precies zien waar deze zich bevindt. Dat klinkt heel interessant, toch? Het is geen reisplanner, maar je kunt het ov zo nauwlettend in de gaten houden. Handig om in combinatie met een 9292ov of NS Reisplanner te gebruiken.

Hoge kosten voorkomen

Wil je alle handige apps op je smartphone? Wanneer je aan de slag gaat met deze applicaties raden we aan om gebruik te maken van je alles in 1-pakket of in elk geval je internetabonnement thuis. Het downloaden van applicaties kan veel MB’s kosten en je mobiele dataverbruik kan daardoor flink stijgen. Zonde als je de apps ook gewoon vanuit huis kunt downloaden. Als je daar toch al even wilt checken hoe het ov vandaag rijdt, dan kun je de apps daar ook direct downloaden. En handig om te weten; gebruik je een app buiten huis? Dan kost dit je minder MB’s dan wanneer je de informatie opzoekt via de website van de dienst. Dus: download de apps op wifi en zorg ervoor dat de automatische updates hiervan uitstaan – dat laatste kost namelijk ook onnodig veel MB’s. Zo kun je je data gebruiken voor de leukere, en handigere dingen op het internet.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions