Trump zegt meeting met Kim op 12 juni af

Trump zegt meeting met Kim op 12 juni af
24-05-2018 16:30 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft de ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die op 12 juni zou worden worden gehouden in Singapore, afgezegd. Dat heeft hij hem in een brief laten weten. Het Witte Huis heeft die donderdag naar buiten gebracht.

Trump vindt het topoverleg op dit moment niet opportuun gezien de vijandige uitlatingen van Kim. Volgens hem getuigen de recente verklaringen uit Pyongyang tot zijn spijt van "enorme woede en open vijandigheid''. Trump zegt te hopen dat de meeting, waarnaar hij had uitgezien, op enig ander moment wel kan doorgaan. "Ik heb gemerkt dat er een prachtige dialoog tussen u en mij op gang kwam, en uiteindelijk is dat de enige dialoog die telt. Ik verheug me erop u op een dag te treffen''.

Als Kim van gedachten verandert ten aanzien van de top, dan moet hij niet aarzelen hem te schrijven of te bellen, voegde Trump er nog aan toe. Hoe het nu verder gaat, is een open vraag. Trump gaf al eerder blijk van twijfel over het doorgaan van het topoverleg dat moet leiden tot een kernwapenvrij Korea. "Het kan zijn dat 12 juni niet lukt'', zei hij dinsdag vóór een gesprek met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in in Washington.

De VS eisen dat Kim onmiddellijk zijn hele nucleaire wapenarsenaal duurzaam en controleerbaar vernietigt. Noord-Korea zei donderdag met het opblazen van tunnels in Punggye-ri een locatie voor kernproeven te hebben vernietigd. Dat gebeurde in de aanloop van de inmiddels afgeblazen ontmoeting.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden