Clicky


Nederlandse papierfabriek Reparenco overgenomen door Smurfit Kappa Group

Nederlandse papierfabriek Reparenco overgenomen door Smurfit Kappa Group
24-05-2018 12:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

RENKUM - Smurfit Kappa Group plc, één van de grootste geïntegreerde producenten van verpakkingsproducten op papierbasis ter wereld, met activiteiten in Europa en Noord- en ZuidAmerika, kondigt vandaag aan dat het bedrijf, ondanks de belangstelling van concurrenten, een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Reparenco, een zelfstandige papierproducent en recyclingonderneming in Nederland, voor een bedrag van circa € 460 miljoen.

Met twee machines heeft de papierfabriek van Reparenco in Nederland een capaciteit van 675.000 ton samen met een recycling capaciteit van 750.000 ton. Reparenco heeft 315 mensen in dienst en heeft voor € 189 miljoen aan bruto activa.

In de periode van 12 maanden tot en met april 2018 wist het bedrijf een EBITDA van € 41 miljoen te realiseren terwijl de productie gedurende die tijd naar een hoger niveau werd getild. De overname vertegenwoordigt een veelvoud van de transactie, onder andere in de vorm van synergie-effecten, van 6,4 x de verwachte EBITDA over het hele jaar 2018 voor Reparenco van € 72 miljoen.

Vanuit strategisch oogpunt past Reparenco prima bij de bestaande bedrijfsactiviteiten van SKG in Europa en naar verwachting levert dit op de korte termijn belangrijke synergie-effecten op allerlei gebieden, waaronder de verhoogde integratie van containerboard en de recyclingactiviteiten in de Group.

Het te betalen bedrag komt uit de bestaande middelen van de Group. Naar verwachting wordt de transactie binnen vier tot zes weken afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden en aanpassingen en de goedkeuring van de desbetreffende toezichthouders.