Antwerpse Haven presenteert nieuw ondernemingsplan

Antwerpse Haven presenteert nieuw ondernemingsplan
24-05-2018 11:24 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - Het Havenbedrijf Antwerpen stelt zijn nieuw ondernemingsplan voor. “In een razendsnel veranderende wereld willen wij een veilige thuishaven zijn en een hefboom voor iedereen die kansen ziet en uitdagingen wil aangaan,” vertelt CEO van het Havenbedrijf Antwerpen Jacques Vandermeiren. Onze pijlers hiervoor zijn een groot aanpassingsvermogen en een sterke focus op innovatie en digitalisering. We werken permanent aan duurzaam toegevoegde waarde en nemen onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving.”

De Antwerpse haven, een uitdagend speelveld in een veranderlijke wereld

Het industriële en logistieke havenplatform van Antwerpen is de krachtigste economische motor van ons land. Eén op de zestien Vlamingen werkt in of voor de haven van Antwerpen en het platform genereert 21 miljard EUR aan directe en indirecte toegevoegde waarde – dat is 8,1% van het totaal voor de Vlaamse regio. Als één van de belangrijkste schakels in het handelsverkeer tussen Europa en de rest van de wereld, staat het havenplatform midden in een wereld die in een recordtempo evolueert en soms onvoorspelbaar is.

JVDM: “We bouwen aan een duurzame toekomst voor de haven. Onze nieuwe missie en visie drukken deze ambitie uit. Onze rol wordt nog scherper gedefinieerd. We zijn niet alleen een gebiedsbeheerder, een operator in de nautische keten en een facilitator, maar ook een community builder. Zo dagen we onszelf uit om medewerkers, klanten en iedereen die betrokken is bij de haven, nog meer te verbinden.

Focus op vijf strategische prioriteiten

JVDM: “Met een vernieuwd ondernemingsplan dat resultaten wil boeken op vijf strategische prioriteiten brengen we focus. We zijn er van overtuigd dat we de omslag kunnen maken door in te zetten op een aantal strak omlijnde strategische prioriteiten die de rode draad vormen in de agenda van het Havenbedrijf tot 2020.”

De vijf prioriteiten zijn:

  • Duurzame groei
  • Mobiliteit
  • Transitie
  • Safety & Security
  • Operational Excellence
  • Havenbedrijf in transitie

JVDM: “De medewerkers van het Havenbedrijf vormen een belangrijke sleutel tot succes in deze transitiefase. Met het DeLTa-programma dagen we ze uit om te Durven, te Experimenteren, te Leren en om Anderen te Triggeren. Zo maken we de omslag van een sterk operationele naar een kennisgedreven organisatie.”

Het Havenbedrijf Antwerpen is onlangs uitgeroepen tot Overheidsorganisatie van het Jaar,  een initiatief van EY, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. De initiatiefnemers drukken daarmee hun waardering en erkenning uit voor doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties die burgers en bedrijven ten goede komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden