Transport Online - Vraag naar medewerkers distributiecentra stijgt met ruim tachtig procent

 


Vraag naar medewerkers distributiecentra stijgt met ruim tachtig procent

Vraag naar medewerkers distributiecentra stijgt met ruim tachtig procent
24-05-2018 10:24 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De vraag naar medewerkers voor distributiecentra steeg de afgelopen twee jaar met ruim tachtig procent. Dat blijkt uit cijfers van Indeed, de nummer 1-vacaturesite ter wereld. Het bedrijf nam het aantal vacatures voor functies in de distributiesector in de periode van maart 2016 tot maart 2018 onder de loep. Opvallend is dat in dezelfde periode het aantal kliks op dergelijke vacatures maar met zes procent gestegen is; er worden dus veel meer vacatures geplaatst dan dat werkzoekenden geïnteresseerd zijn in de betreffende functies.

Sander Poos, Managing Director van Indeed Benelux: “Naar verwachting blijft de distributiesector de komende jaren groeien. Het aantal webshops, en hiermee de hoeveelheid aankopen, is stijgende. Dit zie je met name terug in de regio West-Brabant, al jarenlang met stip de logistieke hotspot in ons land. Door de gunstige vestigingsomstandigheden in Nederland zijn daarnaast veel bedrijven actief aan de Nederlands-Belgische grens.”

Meeste vacatures in Noord-Brabant

Nederland is, logistiek gezien, gunstig gelegen met een kwalitatief goede infrastructuur. Daarbij is Nederland ten opzichte van België een goede keuze als het gaat om loonkosten en wetgeving rondom nachtwerk. Van alle Nederlandse provincies is er in Noord-Brabant de meeste vraag naar medewerkers in distributiecentra, zo blijkt uit de data van Indeed. Ruim een kwart (25,4 procent) van alle vacatures in deze provincie is dit jaar afkomstig uit deze sector. Na Noord-Brabant is er veel vraag voor medewerkers in deze sector in Zuid-Holland (17,7 procent) en Gelderland (13,5 procent).

De cijfers komen overeen met de locaties van grote distributiecentra. Uit een rapport van makelaarsorganisatie NVM Business blijkt dat de hoeveelheid logistiek vastgoed in ons land spectaculair groeit. Tilburg beschikt over de meeste vierkante meters logistiek vastgoed. Dit sluit aan bij de analyse van Indeed, waaruit blijkt dat Noord-Brabant de lijst van meeste vacatures aanvoert.

Naast Noord-Brabant zien we ook een toename van distributiecentra in andere zuidelijke en oostelijke provincies. Met name de grote distributiecentra met oppervlaktes van ruim 40 duizend vierkante meter blijven daar toenemen. De laatste vijf jaar zijn er 36 superwarehouses bijgekomen, en de verwachting is dat dit in de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Behoefte aan magazijnmedewerkers

Binnen de distributiesector blijken bedrijven vooral op zoek te zijn naar magazijnmedewerkers (35,1 procent). Ook aan logistiek medewerkers (22,9 procent), orderpickers (13,3 procent), heftruckchauffeurs (11,2 procent) en bijrijders (vier procent) is veel behoefte. Poos: “Een deel van die medewerkers werkt ’s nachts. De reden hiervoor is dat webwinkels steeds snellere leveringen aanbieden. Om ervoor te zorgen dat consumenten een besteld product de volgende dag al in huis hebben, is er in de magazijnen van webwinkels en bezorgdiensten steeds meer behoefte aan personeel om bestellingen ’s nachts te verwerken.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,605
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden