VWOV verbijsterd over houding FNV

VWOV verbijsterd over houding FNV
24-05-2018 10:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

DEN HAAG - De Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) is verbijsterd over de houding van de FNV tijdens de onderhandelingen over de nieuwe cao. Volgens de VWOV zijn de eisen die worden gesteld onhaalbaar en niet betaalbaar.

"Bonden eisen nu vijf minuten extra doorbetaalde pauze per 2,5 uur en extra loonsverhoging. Alleen al vijf minuten extra betaalde pauze per 150 minuten komt neer op extra jaarlijkse kosten voor de bedrijven van minimaal 4 tot 5 procent. Dat is niet haalbaar en niet betaalbaar. Daarbij willen ze nu bovenop het reeds uitonderhandelde loonbod van 8,3 procent voor drie jaar, nog extra loonsverhoging. Dat geld is er simpelweg niet'', zegt voorzitter Fred Kagie.

Er is al diverse keren gestaakt in het streekvervoer. De FNV organiseert zaterdag weer stakingen. "Staken is echt een zinloos middel om dichter bij elkaar te komen'', aldus Kagie. "Reizigers zijn enorm gedupeerd, het kost stakende chauffeurs veel geld, het kost bedrijven veel geld en we komen niet tot elkaar, want de eisen van de bonden zijn simpelweg niet haalbaar en dat weten ze.''

De FNV laat weten niet onder de indruk te zijn van de uitlatingen van voorzitter Kagie. "Dit zijn krokodillentranen, waar we zeker niet wakker van liggen. Als er iemand verbijsterd is, dan zijn wij het wel over het gebrek van eensgezindheid bij de werkgevers. Het zegt genoeg dat ze niet met een gezamenlijk voorstel kunnen komen richting de chauffeurs'', aldus de FNV.

De vakbond benadrukt dat de acties ook zeker door zullen gaan tot er een voorstel is waar de leden tevreden over zijn.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden