Clicky

 
Transport Online - Piraterij groeit op Zuid-Amerikaanse wateren

Piraterij groeit op Zuid-Amerikaanse wateren

Piraterij groeit op Zuid-Amerikaanse wateren
23-05-2018 19:03 | Piraterij | auteur ANP/RTR

LONDEN - Piraterij is groeiende in de wateren rondom Zuid-Amerika en de Caraïben. Het aantal aanvallen op schepen stijgt en de aanvallen gaan vaker gepaard met geweld. Dit komt naar voren in een rapport van antipiraterijorganisatie Oceans Beyond Piracy. Zij registreerde 71 incidenten in 2017, een stijging met 163 procent ten opzichte van de 27 gevallen in het voorgaande jaar.

De meeste aanvallen deden zich voor in territoriale wateren, waarbij het in 59 procent van de incidenten ging om overvallen op jachten.

Volgens de onderzoekers is de explosieve stijging te wijten aan piratengeweld in Venezolaanse wateren, waar de overvallers het vooral hadden voorzien op schepen die daar voor anker lagen. Daarbij waren er meerdere aanvallen op schepen voor de Surinaamse kust. Zo werd daar eerder deze maand nog de kapitein van een vissersboot doodgeschoten tijdens een piratenaanval.

De waarde van de bij door de piraten buitgemaakte goederen kwam uit op 1 miljard dollar in 2017. De totale schade ligt waarschijnlijk veel hoger, maar de onderzoekers wagen zich niet aan een schatting.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden