Clicky


Mogelijk explosief bij discotheek Villa Thalia in Rotterdam

Mogelijk explosief bij discotheek Villa Thalia in Rotterdam
23-05-2018 13:55 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Bij discotheek Villa Thalia aan de Kruiskade in het centrum van Rotterdam is een voorwerp aangetroffen dat mogelijk een explosief is. Een personeelslid van de horecazaak vond het voorwerp woensdag en deed er melding van bij de politie.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het voorwerp weggehaald en naar een veilige plek gebracht. Daar wordt nader onderzocht of het echt om een explosief gaat. Volgens diverse media zou het voorwerp eruit zien als een handgranaat, maar dat kon een politiewoordvoerder niet bevestigen.

Wegens het onderzoek was de locatie tijdelijk afgezet. Een nabijgelegen parkeergarage was ongeveer een uur gesloten, maar werd later weer vrijgegeven.

Eind vorig jaar werd de Rotterdamse discotheek Club BLU voor langere tijd gesloten na een aantal incidenten. Zo werd er een handgranaat op het parkeerterrein gevonden en een vuurwerkbom tegen de gevel gegooid.

Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te zeggen of een verband is tussen de incidenten, maar de politie houdt er wel rekening mee.