North Sea Port op missie naar haven van Mykolaiv in Oekraïne

North Sea Port op missie naar haven van Mykolaiv in Oekraïne
23-05-2018 10:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT/VLISSINGEN - Van maandag 21 tot en met donderdag 24 mei brengt een uitgebreide delegatie van havenbedrijven van North Sea Port een bezoek aan de havenstad Mykolaiv in Oekraïne. Met de ondertekening van een nieuw samenwerkingsakkoord op dinsdagmiddag 22 mei willen beide havens de handel uitbreiden.

Oekraïne is al enige tijd van belang voor North Sea Port. Met een totale tonnage van 1,1 miljoen ton via zeevaart staat Oekraïne op de 17e plaats van de handelspartners. Mykolaiv is één van de belangrijkste Oekraïense havens van waaruit goederen worden geëxporteerd. De haven van Mykolaiv neemt hiervan een vierde van de overslag voor haar rekening. Het betreft voornamelijk de export van mais en raapzaad. 

Tijdens deze vierdaagse missie zullen verschillende terminals en bedrijven worden bezocht. De North Sea Port-delegatie zal tevens deelnemen aan netwerkmomenten met de plaatselijke havenbedrijven.

Met de vernieuwing van dit samenwerkingsakkoord willen beide havens de handel verder blijven bevorderen. Oekraïne is immers strategisch gelegen op het kruispunt van transportroutes richting Azië en Europa. Een eerste samenwerkingsovereenkomst tussen North Sea Port en de haven van Mykolaiv werd in november 2010 getekend tijdens een (Belgische) prinselijke missie naar Oekraïne. In 2011 en 2017 ontving North Sea Port op haar beurt een delegatie van Mykolaiv. 

Mykolaiv ligt in het zuiden van Oekraïne op een schiereiland aan de Zwarte Zee. Met een inwonersaantal van meer dan een half miljoen is het een administratief, industrieel, cultureel en wetenschappelijk centrum.

Mykolaiv is een belangrijk knooppunt voor zeevaart en binnenvaart, spoor, luchtverkeer en wegen. Als haven heeft het met zijn 50 miljoen inwoners een uitgestrekt achterland dat aansluit bij de buurlanden Rusland, Wit-Rusland, Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië en Moldavië.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden