Transport Online - Maleisië overweegt stopzetten MH370-zoektocht

Maleisië overweegt stopzetten MH370-zoektocht

Maleisië overweegt stopzetten MH370-zoektocht
23-05-2018 10:04 | Ongevallen | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

KUALA LUMPUR - De zoektocht naar het verdwenen toestel MH370 lijkt ten einde te lopen. De Maleisische regering heeft het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity tot 29 mei de tijd gegeven om de operatie af te ronden, zei minister Anthony Loke (Transport).

MH370 verdween in 2014 spoorloos met 239 mensen aan boord. Een eerdere zoektocht naar het verdwenen toestel van Malaysia Airlines liep op niets uit. Maleisië ging in januari in zee met Ocean Infinity, dat met een eigen schip op zoek ging naar restanten van de Boeing 777. Het bedrijf kan tot 70 miljoen dollar verdienen door restanten van het vliegtuig op te sporen.

De overeenkomst had een looptijd van drie maanden, maar die is volgens Loke meerdere keren verlengd. De minister suggereerde woensdag dat nieuwe verlengingen niet aan de orde zijn. Hij beloofde dat de onderzoekersresultaten op termijn worden gepubliceerd.

Eerder op de dag had de nieuwe premier, Mahathir Mohamad (92), zich al kritisch uitgelaten over het contract met Ocean Infinity. "We willen weten wat hier de noodzaak van is'', zei premier Mahathir Mohamad (92), die eerder deze maand is aangetreden. "We beoordelen het contract en moeten het stopzetten als het niet nuttig is.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,257

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions