Clicky

 
Transport Online - Zaterdag 26 mei opnieuw stakingen in streekvervoer

Zaterdag 26 mei opnieuw stakingen in streekvervoer

Zaterdag 26 mei opnieuw stakingen in streekvervoer
22-05-2018 17:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De stakingen voor een betere cao in het streekvervoer voor een betere cao gaan alweer hun vijfde dag in. Op zaterdag 26 mei is de volgende estafettestaking en rijden de chauffeurs niet in de regio’s Utrecht, het Gooi, Groningen, Drenthe en West-Brabant. De chauffeurs plannen hun stakingen in de weekenden om examenkandidaten te ontlasten.

In Utrecht staakt Keolis, in Groningen en Drenthe Qbuzz, CTS legt het werk neer in Zuid-west Drenthe, Connexxion rijdt niet in de regio Gooi- en Vechtstreek en Arriva blijft in de remise in West-Brabant.

De werknemers staken onder andere vanwege de grote werkdruk in het streekvervoer. Daarvan zijn niet alleen de chauffeurs de dupe, maar ook de reizigers ondervinden overlast van de veel te strakke diensten en roosters in het streekvervoer. Passagiers hebben daardoor veelvuldig te maken met rituitval en vertragingen. De dienstverlening is door de enorme tijdsdruk verre van optimaal en ook de veiligheid is in het geding. FNV Streekvervoer wil concrete afspraken met de werkgevers maken over de vermindering van de werkdruk en een fatsoenlijke loonsverhoging.

"Staken doe je niet voor de lol", stelt vakbondsbestuurder Paula Verhoef van FNV Streekvervoer. '"aar in dit geval is er - nog steeds - geen keus."

Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: "Werkgevers nemen ons na verschillende stakingsdagen nog steeds niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. We gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk."

De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions