Laatste bagageafhandelaar maakt cao-afspraken

Laatste bagageafhandelaar maakt cao-afspraken
22-05-2018 17:00 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - De laatste van de drie bagageafhandelaars op Schiphol heeft ook afspraken gemaakt met vakbond FNV over een nieuwe cao. De achterban van de vakbond moet nog wel instemmen met het resultaat. Acties zijn zolang opgeschort.

Vrijdag werd al een akkoord bereikt met de andere twee bagageafhandelaars, Menzies en Swissport. Maar Aviapartner wilde toen zijn handtekening nog niet zetten, waarop FNV nieuwe acties op touw zette. Zo hebben er in het pinksterweekend weer tientallen mensen tijdelijk gestaakt.

De vakbond zegt nu afspraken te hebben gemaakt met Aviapartner over loonsverhoging en werkdrukverlichting. Ook sluit het bedrijf zich aan bij de nieuwe sector-cao die ingaat op 1 januari 2020 voor de passagiers- en bagageafhandeling op de Nederlandse luchthavens.

Bij Aviapartner, Menzies en Swissport samen werken in Nederland ongeveer 2100 mensen. Medewerkers van de bedrijven hebben in april en mei meerdere werkonderbrekingen gehouden op Schiphol, bijvoorbeeld bij het laden en lossen van vliegtuigen en bij de check-inbalies. FNV spreekt van "stevige acties'' en heeft de indruk dat die hebben bijgedragen aan de bereikte onderhandelingsresultaten. Volgens Schiphol zorgden de werkonderbrekingen ondanks de drukke meivakantie evenwel niet tot veel hinder voor reizigers.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,805
Diesel1,512

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden