Clicky

 
Transport Online - KNMI geeft code geel vanwege stevige onweersbuien

KNMI geeft code geel vanwege stevige onweersbuien

KNMI geeft code geel vanwege stevige onweersbuien
22-05-2018 11:23 | Weer en Verkeer | auteur ANP

AMSTERDAM - Het zonnige weer gaat dinsdag in het midden, oosten en zuiden plaatsmaken voor enkele onweersbuien. Doordat er weinig wind staat verplaatsen de buien nauwelijks, waardoor lokaal 30 tot 50 millimeter kan vallen. Dat kan wateroverlast veroorzaken, meldt Weeronline. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het zuiden en oosten van Nederland. Het verkeer moet rekening houden met vertraging en overlast.

Normaal valt er gemiddeld 61 millimeter in de hele maand mei in Nederland. Lokaal zijn ook hagel en windstoten mogelijk, met een snelheid tot wel 75 kilometer per uur. De buien kunnen in de avond nog een tijd aanhouden, maar later op de avond verdwijnen de meeste weer.

Ruim een week geleden viel in Drenthe bij zware buien lokaal 63 millimeter neerslag. Dit leidde tot veel overlast. Zo stortte het dak van de zaak van een autodealer in en was er sprake van ondergelopen straten in veel Drentse steden en dorpen.

Met 20 tot 25 graden is het in Nederland veel warmer dan normaal. De komende dagen blijft het warm met in de middag en in de avond kans op onweersbuien, vooral op donderdag.

In het weekend, met name op zondag, is er veel zon. In het binnenland wordt het voor het eerst tropisch weer voorspeld, met een temperatuur van 30 of zelfs 31 graden. Brabant en Limburg maken de grootste kans op deze temperaturen. Ook aan stranden kan de temperatuur oplopen tot zomerse waarden van 25 graden.

Tot nu toe was 19 april de warmste dag van het jaar met in Lelystad 29,6 graden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions