Transport Online - Friesland derde in top 10 Lonely Planet

Friesland derde in top 10 Lonely Planet

Friesland derde in top 10 Lonely Planet
22-05-2018 09:23 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - In de top 10 van beste Europese bestemmingen van Lonely Planet staat Friesland dit jaar op de derde plaats. Het is de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze jaarlijkse lijst. Friesland staat boven bestemmingen als de Provence (5) in Frankrijk, de Kleine Cycladen (7) in Griekenland of de Vipava-vallei (9) in Slovenië.

Friesland wordt vaak over het hoofd gezien door internationale reizigers, maar reisgidsenuitgever Lonely Planet noemt de provincie een 'echte verborgen parel'.

Wat meespeelde bij de top 3-notering was het feit dat Leeuwarden dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is, zegt Lonely Planet. Maar de uitgever prijst ook het gezellige en compacte Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en de Friese Waddeneilanden.

Sara van Geloven, hoofdredacteur van Lonely Planet magazine in Nederland is 'ontzettend trots' op plaats drie van Friesland. ,,Het is een verdiende plek. Niet alleen wordt er dit jaar uitgepakt met het evenement Culturele Hoofdstad maar de provincie barst ook nog eens van natuur waar je je even helemaal terug kunt trekken", zegt Van Geloven.

De top 10 Best in Europe is vooral bedoeld voor reizigers die het massatoerisme willen mijden. ,,De lijst kijkt verder dan Europa’s populairste bestemmingen en geeft reizigers de beste insidertips voor minder bezochte regio’s in populaire landen en alternatieve stedentrips voor cultuurliefhebbers", aldus de uitgever.

De lijst wordt aangevoerd door de Italiaanse regio Emilia-Romagna en de Noord-Spaanse provincie Cantabrië, aanbevolen voor respectievelijk culinaire hoogtepunten en ruige natuur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions