Transport Online - Prins Harry en Meghan Markle getrouwd [+foto's en video's]

Prins Harry en Meghan Markle getrouwd

Prins Harry en Meghan Markle getrouwd [+foto's en video's]
19-05-2018 14:41 | Buitenland | auteur ANP

WINDSOR - De Britse prins Harry en Meghan Markle zijn getrouwd. De aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, heeft zaterdagmiddag in de St. George's Chapel van Windsor Castle het huwelijk gesloten tussen de twee.

De aartsbisschop verklaarde Harry en Meghan tot man en vrouw nadat de twee hun huwelijksgeloften hadden uitgesproken en de ringen waren uitgedeeld.

Enkele uren voor de ceremonie maakte koningin Elizabeth II bekend haar kleinzoon de titel hertog van Sussex te geven. Meghan mag zich voortaan hertogin van Sussex noemen.

Harry en Meghan gaven elkaar het jawoord ten overstaan van de aartsbisschop en de zeshonderd aanwezigen. Bij de plechtigheid waren veel beroemdheden aanwezig. Onder anderen James Blunt, Idris Elba, Oprah Winfrey, Serena Williams, Marcus Mumford, Elton John en Joss Stone zaten in de kapel. Ook George en Amal Clooney, David en Victoria Beckham en James Corden waren uitgenodigd.

Voorafgaand aan de plechtigheden liep het stadje Windsor vol met mensen die een glimp hoopten op te vangen van het stel. Uren voor de koets met het bruidspaar langsreed stond het publiek in de straten bij het kasteel al rijen dik.

Na de ceremonie verliet het kersverse echtpaar de kerk voor een rijtoer van 2 kilometer door Windsor. Daarna volgt nog een receptie. Zaterdagavond volgt het bruiloftsfeest in het nabijgelegen Frogmore House.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions