Twee nieuwe Ginaf's voor Cito Transport

Twee nieuwe Ginaf's voor Cito Transport

NEDERHORST DEN BERG - Vandaag, vrijdag 18 mei 2018, zijn na lang wachten dan eindelijk de twee Ginaf’s X6 4446 TS 8x8 w.s. in ontvangst genomen door Jan en Janneke van Cito Transport, afgeleverd door van Ginkel Trucks. Deze vrachtwagens waren besteld op de Rai in oktober 2015. "Geduld is een schone zaak zeggen ze wel eens. Gelukkig zijn het erg mooie complete auto’s geworden", aldus Janneke.

Deze 8x8 w.s. kenmerkt zich met zijn onverwoestbaar sterk eigen chassis met bovenstrip en onderstrip versterking. Wide spread gestuurd en achterassen met tridem opstelling en alle drie de achterassen zijn hydraulisch pneumatisch geveerd (HPVS) en de 4e as is elektronisch gestuurd door middel van EVS cilinders.

Totaalgewicht is 46 ton GVW en 64 ton technisch. Voorzien van een zware tussenbak met lage gearing. Zestien versnellingen handgeschakeld en uiteraard een sterke DAF 460 PK Euro-6 motor.

Verder zijn deze Ginaf’s uniek omdat het één van de laatste te leveren 8x8 w.s. voertuigen zijn van Ginaf.

De opbouw van de kippers is verzorgd door de firma Hyva uit Bergschenhoek.

Cito heeft altijd al een voorkeur gehad voor het merk Ginaf. Het zijn sterke, betrouwbare mooie voertuigen die lang meegaan en vanwege het rechtzetsysteem, de hydraulische vering en de sturing zijn ze zeer geliefd onder de chauffeurs. Deze extra’s verhogen het comfort en dat vinden ze bij Cito erg belangrijk.

Momenteel heeft Cito twintig Ginaf’s, ze vinden het dan ook erg jammer dat deze complete voertuigen niet meer gemaakt worden.

Cito bestaat al sinds 1950 en is opgericht door Andries Siewertsen en later overgenomen door de zoons Jan & Ron Siewertsen. Het is een echt familiebedrijf want ook de dochter van Jan, Janneke is al jaren actief binnen het bedrijf.

Waar er eerst nog gereden werd met omgebouwd legermateriaal wat achtergelaten werd uit de oorlog, is het wagenpark van Cito tegenwoordig een stuk moderner. Met deze twee nieuwe Ginaf’s beschikt Cito over 33 kippers en nog drie combinaties met autolaadkraan. De roodgele auto’s zijn na meer dan 70 jaar dan ook echt een begrip in de transportwereld.

De specialiteit van Cito is het volledig aangedreven werk in de zandbaan. Hier is het wagenpark hoofdzakelijk op ingesteld en beschikken de chauffeurs over de nodige ervaring in het zand. Daarnaast bestaan de werkzaamheden van Cito uit het leveren en transporteren van diverse grond- en bouwstoffen voor het GWW. Deze grond- en bouwstoffen zijn ook af te halen bij het bedrijf in Nederhorst den Berg. Denk aan zand, grind, diverse soorten grond en stenen.

Cito is geworden wat het nu is mede door de inzet van hun eigen vaste mensen. Er heerst een prettige werksfeer waar aandacht is voor persoonlijke omstandigheden. Dit heeft ertoe geleid dat er met een kleine groep mensen een hoop mogelijk is.


Drie nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers voor Cito Transport

missing-image NEDERHORST DEN BERG - Cito Transport uit Nederhorst den Berg heeft drie nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers aan de vloot toegevoegd. De trucks, die worden ingezet voor diverse taken, zijn geleverd door Volvo Group Truck Center in Almere...

Jooren Transporten BV neemt gedeelte van I. van den Broek Internationaal Transport BV over

missing-image NEDERHORST DEN BERG - Op 2 juli heeft Jooren Transporten een gedeelte van I. van den Broek Internationaal Transport b.v. uit Nederhorst den berg overgenomen. Anders dan de naamgeving doet vermoeden richt van den Broek haar tr...

Vijfde GINAF Truck voor De Waard Sneek

missing-image SNEEK - Vandaag, maandag 15 januari, mocht Bedrijfswagen Service Friesland de sleutels overhandigen van de zesde truck in 2018. Dit keer een GINAF truck. De sleutels werden overhandigd aan de Waard Transport & Overslag in...

Nieuwe GINAF 5250 CSE voor Van Eck

missing-image DRIEBRUGGEN - VOF Van Eck uit Driebruggen heeft een nieuwe GINAF 5250 CSE in gebruik genomen. Van Eck is sterk in transport van beton, zand en asfalt transport. Met de GINAF voorzien van HPVS en EVS wordt een zeer hoog laadv...

Nieuwe GINAF 4343 X6 TSV voor De Waard Transport & Overslag

missing-image SNEEK - Bedrijfswagen Service Friesland mocht de sleutels overhandigen van de derde GINAF truck aan De Waard Transport & Overslag in Sneek. Dit keer betreft het een GINAF 4343 X6 TSV. De GINAF 4343 X6 TSV is voorzien v...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 13 augustust/m zondag 19 augustus:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Fotoalbum
Laatste toegevoegde foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij ze voor u!

Naar fotoalbum

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!