Transport Online - Twee nieuwe Ginaf's voor Cito Transport

Twee nieuwe Ginaf's voor Cito Transport

Twee nieuwe Ginaf's voor Cito Transport
18-05-2018 15:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NEDERHORST DEN BERG - Vandaag, vrijdag 18 mei 2018, zijn na lang wachten dan eindelijk de twee Ginaf’s X6 4446 TS 8x8 w.s. in ontvangst genomen door Jan en Janneke van Cito Transport, afgeleverd door van Ginkel Trucks. Deze vrachtwagens waren besteld op de Rai in oktober 2015. "Geduld is een schone zaak zeggen ze wel eens. Gelukkig zijn het erg mooie complete auto’s geworden", aldus Janneke.

Deze 8x8 w.s. kenmerkt zich met zijn onverwoestbaar sterk eigen chassis met bovenstrip en onderstrip versterking. Wide spread gestuurd en achterassen met tridem opstelling en alle drie de achterassen zijn hydraulisch pneumatisch geveerd (HPVS) en de 4e as is elektronisch gestuurd door middel van EVS cilinders.

Totaalgewicht is 46 ton GVW en 64 ton technisch. Voorzien van een zware tussenbak met lage gearing. Zestien versnellingen handgeschakeld en uiteraard een sterke DAF 460 PK Euro-6 motor.

Verder zijn deze Ginaf’s uniek omdat het één van de laatste te leveren 8x8 w.s. voertuigen zijn van Ginaf.

De opbouw van de kippers is verzorgd door de firma Hyva uit Bergschenhoek.

Cito heeft altijd al een voorkeur gehad voor het merk Ginaf. Het zijn sterke, betrouwbare mooie voertuigen die lang meegaan en vanwege het rechtzetsysteem, de hydraulische vering en de sturing zijn ze zeer geliefd onder de chauffeurs. Deze extra’s verhogen het comfort en dat vinden ze bij Cito erg belangrijk.

Momenteel heeft Cito twintig Ginaf’s, ze vinden het dan ook erg jammer dat deze complete voertuigen niet meer gemaakt worden.

Cito bestaat al sinds 1950 en is opgericht door Andries Siewertsen en later overgenomen door de zoons Jan & Ron Siewertsen. Het is een echt familiebedrijf want ook de dochter van Jan, Janneke is al jaren actief binnen het bedrijf.

Waar er eerst nog gereden werd met omgebouwd legermateriaal wat achtergelaten werd uit de oorlog, is het wagenpark van Cito tegenwoordig een stuk moderner. Met deze twee nieuwe Ginaf’s beschikt Cito over 33 kippers en nog drie combinaties met autolaadkraan. De roodgele auto’s zijn na meer dan 70 jaar dan ook echt een begrip in de transportwereld.

De specialiteit van Cito is het volledig aangedreven werk in de zandbaan. Hier is het wagenpark hoofdzakelijk op ingesteld en beschikken de chauffeurs over de nodige ervaring in het zand. Daarnaast bestaan de werkzaamheden van Cito uit het leveren en transporteren van diverse grond- en bouwstoffen voor het GWW. Deze grond- en bouwstoffen zijn ook af te halen bij het bedrijf in Nederhorst den Berg. Denk aan zand, grind, diverse soorten grond en stenen.

Cito is geworden wat het nu is mede door de inzet van hun eigen vaste mensen. Er heerst een prettige werksfeer waar aandacht is voor persoonlijke omstandigheden. Dit heeft ertoe geleid dat er met een kleine groep mensen een hoop mogelijk is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen

Notice: Trying to get property of non-object in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Notice: Trying to get property of non-object in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/transportn/domains/transport-online.nl/public_html/site/templates/transportonlinev3/modules/brandstofprijzen/widgets/templates/homepage.tpl.php on line 5

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions