Clicky


Vroege en drukke vrijdagavondspits verwacht vanwege Pinksterweekend

Vroege en drukke vrijdagavondspits verwacht vanwege Pinksterweekend
17-05-2018 17:38 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG  - Weggebruikers moeten vrijdag 18 mei 2018 rekening houden met een drukke en langdurige avondspits vanwege het Pinksterweekend. De eerste files ontstaan al rond lunchtijd als het eerste vakantieverkeer de weg op gaat, meldt Rijkswaterstaat.

De meeste drukte wordt verwacht op de bekende vakantieknelpunten. De snelwegen rond de Veluwe (snelweg A1 en snelweg A12) kunnen druk zijn. Net als de routes richting het zuiden (snelweg A2 en snelweg A16). Ook bij de Duitse grens verwachten we files (snelweg A12).

Snelweg A29 dicht voor onderhoud

De snelweg A29 richting Bergen op Zoom/Zeeland is het hele weekend afgesloten voor onderhoudswerk. De weg is dicht vanaf vrijdag 18 mei 2018 22.00 uur tot maandag 21 mei 2018 05.00 uur tussen de afritten Oud-Beijerland en Numansdorp. Verkeer richting het zuiden kan omrijden via Dordrecht (snelweg A16) of Stellendam (autoweg N57).

Dit weekend vervangt Rijkswaterstaat op verschillende weggedeelten het asfalt. Daarnaast vernieuwen zij een aantal voegovergangen.

Evenementenverkeer autoweg N200 en snelweg A28

Op de autoweg N200 en de autoweg N201 kan het dit weekend erg druk zijn vanwege de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort. In de polder wordt topdrukte verwacht richting de Pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen. Dat betekent op vrijdag 18 mei 2018 filerijden op de autoweg N305, de autoweg N309 en op de snelweg A28. Op de terugweg op maandag 21 mei 2018 leidt de uitstroom van het evenement naar verwachting opnieuw tot drukte op die wegen.

Tweede Pinksterdag

Op Tweede Pinksterdag kunnen dagjesmensen, terugkerende vakantiegangers en toeristen voor files zorgen. Vooral aan de grens met Duitsland worden files verwacht. Ook in het midden van het land kan weer hinder ontstaan. Op de snelweg A6 bij Almere verwachten we meer verkeer door bezoekers aan de Libelle Zomerweek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions